Nyhet

Dette er verdens første smarte skrivemaskin

«FreeWrite» fjerner alle Internett-distraksjonene når du skal arbeide.

Det begynner å bli en stund siden skrivemaskinene var det foretrukne redskapet for kontorarbeid, men nå er den tilbake igjen i en ganske innovativ utgave. «FreeWrite» er navnet på det som skal være verdens første smarte skrivemaskin.

Tanken bak skrivemaskinen er at den skal sette folk i stand til å utføre mye av det arbeidet man allerede bruker datamaskiner til, men uten alle distraksjonene som dette medfører i form av for eksempel sosiale medier.

Wi-Fi og skystøtte

Den er altså likevel «smart», som innebærer at den byr på en og annen funksjon man ikke finner på konvensjonelle skrivemaskiner.

Først og fremst har den Wi-Fi-funksjonalitet. Denne brukes til å automatisk synkronisere dokumentene dine mot nettskyen, nærmere bestemt Google Drive, Evernote og Dropbox. Støtte for flere tjenester kommer imidlertid etter hvert.

Maskinen har også intern lagring som gjør at du ikke er avhengig av kontinuerlig Wi-Fi-tilkobling. Andre nyttige funksjoner inkluderer en dedikert «send»-knapp som kan konfigureres til å for eksempel sende dokumentene direkte til en skriver og til å sende dokumentene som PDF-filer per epost.

Kan bestilles nå

Teksten lagres i rent tekstformat på maskinen, som produsenten begrunner med at det gir maksimal pålitelighet og minimal filstørrelse. Ellers byr FreeWrite på en e-papir-skjerm og et mekanisk tastatur som benytter Cherry MX Brown-bryterne.

Skrivemaskinen har dessuten innebygget batteri som gjør at du kan dra den med deg mens du er på farten. Vekten ligger på 1,8 kilogram, som er omtrent det samme som en 14-tommers laptop. FreeWrite kan bestilles nå for 450 dollar, cirka 3800 kroner, og produsenten sender til Norge.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden.

Har du mer behov for en billig laptop? Samsungs nye Chromebook koster under 2000 kroner »

(Via Engadget)

Les også
Denne «smarte» vannmuggen hjelper deg å bevare god vannkvalitet
Les også
Chromebook 3 koster under 2000 kroner
Les også
Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
annonse