Til hovedinnhold

Danner religion for å bekjempe ny piratlov

Russiske pirater vil deretter kjempe mot statens «religionskrenkelse».

Den 1. august trådte Russlands svar på den norske åndsverkloven i kraft. Helt sammenlignbare er de nok ikke, men også i Russland har den skapt sterke reaksjoner. Demonstrasjoner og protester nådde ikke frem, men aktivister som er i mot lovgivningen har flere ess i ermet, melder TorrentFreak.

Danner «piratkirke»

Deres seneste påfunn involverer å starte en egen kirke. Prosessen startet i går, da aktivister fra flere ulike regioner i Russland gikk sammen for å søke om å få kirken deres offisielt godkjent av myndighetene.

Om alt går etter planen vil landet få sin første «piratkirke» innen et par år. Dette er dog for lenge å vente for de nyreligiøse, som straks søknaden er levert, vil gå til domstolen for å fjerne den nye anti-piratloven.

Aktivistene, eller «kopimistene» som de kaller seg, hevder nemlig at restriksjonene i den nye loven krenker troen og religionen deres.

Til TorrentFreak mener dog adovakt Victor Naumov at kopimistenes klage neppe vil få resultater, da stat og religion er adskilt i Russland.

Et spesielt giftemål

Uansett står det ikke på engasjementet blant medlemmene av den kommende kirken. Et par har allerede giftet seg i kirken, og i stedet for ringer utvekslet paret mikrobrikker, som de planlegger å implantere i kroppene sine på et senere tidspunkt.

Russland er faktisk ikke alene om å dra «religion-kortet» mot staten. Sverige fikk allerede i 2012 sin kopimism-religion godkjent.

Naturligvis holdes deling og spredning av innhold høyt for kirkens medlemmer, som tror at verdien av informasjon øker desto fler den når ut til. Den største synden du kan gjøre er derimot å lytte til andres samtaler.

Norge har foreløpig ikke fått noen lignende religion, men har derimot et politisk parti som kjemper for digitale rettigheter:
Håkon Wium Lie kommenterer: Norge trenger piratpartiet >>

(Kilde: TorrentFreak)

annonse