Nyhet

Hos Dustin ligger passordet ditt lagret i klartekst

Selv de ansatte kan se passordet ditt uten problemer.

OPPDATERT: Etter at saken ble publisert har Dustin tatt grep:
Dustin snur: Nå sikrer de passordene dine likevel »

Gang på gang ser vi eksempler på store selskaper som blir utsatt for datainnbrudd. Sist gang var det programvaregiganten Adobe, og datingnettstedet Cupid Media. Selv om vi liker å tro at personopplysningene vi legger inn på kontoer vi registrerer med store selskaper er bedre sikret enn hos små nettsteder, får vi altså stadig eksempler på at dette ikke er tilfelle.

Lagrer passord i klartekst

I går avslørte brukeren lefteyet på diskusjonsforumet til det svenske teknologinettstedet Sweclockers, at den store svenske nettbutikken Dustin, som også eksisterer i Norge, lagrer alle passordene til brukerne sine i klartekst.

Brukeren var tidligere på dagen i kontakt med kundeservice, da den Dustin-ansatte med ett kommenterte at han syntes passordet til innringeren så automatisk generert ut. På spørsmål fra brukeren svarte deretter kundebehandleren bekreftende på at han kunne se passordet.

Forbedret sikkerhet til neste år

Selv om dette tyder på at passordene til flere hundre tusen svenske og norske kunder ligger lesbart som klartekst, og også tilgjengelig for vanlige ansatte hos Dustin, bekymrer ikke Dustins IT-sjef Per Lengquist seg nevneverdig.

Fra sin egen bruker på Sweclockers-forumet, skriver han i den stadig voksende tråden at selskapet har gjort et strategisk valg om å vente med å sikre passordene til deres nye datasystem er ferdig utviklet en gang på nyåret.

At selskap lagrer brukernavn, sammen med passord i klartekst, kan være fatalt for brukerne om et datainnbrudd skulle forekomme. Mange bruker nemlig det samme passordet på flere nettsteder, noe som gjør det veldig enkelt for potensielle hackere å bryte seg inn i andre konti tilhørende hver enkelt bruker.

Hvis du har en konto hos Dustin med et passord du kan ha brukt andre steder, vil vi derfor anbefale deg å logge inn og skifte dette til noe nytt og unikt med en gang, overalt hvor du har brukt det – i tilfelle det skulle ha kommet på avveie alt.

Hardware.no har vært i kontakt med Dustin, som vil komme tilbake med en kommentar.

Du er vel ike en av dem som har samme passord på flere nettsteder?:
Så enkelt lager du gode og sikre passord som du husker (Ekstra) »

(Kilde: Sweklockers.se)

Les også
Stjal 42 millioner passord fra datingtjeneste
Les også
Stort amerikansk Apple-forum hacket
Les også
Millioner av hackede Adobe-konti hadde «123456» som passord
Les også
Det er ikke krise om du har glemt Windows-passordet
annonse