Til hovedinnhold

Facebook slipper ny app

Men, Paper blir bare tilgjengelig for iPhone-brukere i USA.

Facebook lanserte i dag sin nye mobilapp, Paper. Innledningsvis blir den for et svært begrenset publikum – det er bare amerikanske iPhone-brukere som vil få laste ned appen når den slippes, 3. februar. Den nye appen er et radikalt stilskifte fra den vante Facebook-appen, som ser ut som en miniatyrisert utgave av nettsiden de fleste av oss kjenner.

Les også: Går Facebook tregt på mobilen din?

Facebook på en helt ny måte

I stedet likner Paper mer på magasinappen Flipboard. Her er det få knapper. I stedet foregår alt ved at du sveiper på skjermen. Du blar horisontalt mellom postene du får presentert, og du kan også velge hvilke kategorier du ønsker å se poster fra.

Det skal også ha blitt enklere å poste innhold via denne nye appen.

I poster som inneholder bredere bilder enn skjermen kan vise, skal du kunne panorere i bildene bare ved å snu på telefonen.

– Du vil ikke ønske å gå tilbake

Foreløpig er appen svært ny, så det er ikke veldig mange som har rukket å anmelde den ennå, men theverge.com er for eksempel fulle av lovord om den nye appen.

– Så fort du har prøvd Paper vil du aldri ønske å gå tilbake til den vanlige Facebook-appen, skriver de i sin omtale av Paper.

Trøblete mobilsatsing så langt

Facebook har så langt fått store mengder kritikk for mobilsatsingene sine. Den opprinnelige Facebook-appen har fått kritikk for å være ustabil og treg på Android-plattformen. Selskapet har også fått kritikk for flere av sine andre mobilsatsinger. Hverken Facebook-spesifikke mobiltelefoner, eller egne menydesign som setter den sosiale tjenesten i sentrum, har sett nevneverdig suksess.

Les også: Facebook vil eie mobilen din

Foreløpig er Paper-appen helt uten reklame. Det vil vise seg hvor lenge det varer, og hvor lang tid det tar før den finner veien også til Europa.

Paper skal være det første produktet fra en egen utviklingsavdeling hos Facebook, som skal stå for flere nye mobilapper i tiden fremover.

Les også: Facebook-mobilen flopper på rekordtid

Under ser du Facebooks egen presentasjon av Paper:

Introducing Paper from Facebook on Vimeo.

(Kilder: newsroom.fb.com, news.cnet.com, theverge.com)

Les også
Facebook-appen vi gjerne skulle hatt i Norge
Les også
Her er våre app-favoritter fra året som gikk
Les også
Denne appen kan spare deg for penger
Les også
Facebook lager en app du aldri får prøve
Les også
Ukens utvalgte apper - uke 31: Se ukens utvalgte apper
annonse