Nyhet

Nexus 5-kameraet kan få stor forbedring

Endringer på vei i Android.

Google letter nå på sløret for en stor endring i Android. Søkegiganten planlegger nemlig å gi operativsystemet et løft på kamerafronten – et løft som vil være kjærkomment for mange. Det handler nemlig om å gi programvaren på telefonen tilgang på rådataene, direkte fra kamerabrikken.

Vi har sett flere eksempler på at relativt gode mobilkamera hindres av medfølgende programvare de siste årene. Noen ganger komprimeres bildene for mye, andre ganger er det overivrig støyreduksjon som lager oljemalerier av bildene dine.

Kan gi Nexus 5 langt bedre kamera

Dette er også svært relevant for Googles siste referansetelefon, Nexus 5. Det virker av og til som om siste generasjon Nexus feiltolker dataene fra sensoren, og velger feil bildeprogram. Det gir blasse bilder, eller utvaskede områder i lyse deler av bildet.

Nexus 5 er dessuten også en av telefonene som vil få en slik oppdatering først.

Selve den merkbare forbedringen overlates imidlertid til app-utviklere. De vil også få tilgang på den innebygde "burst mode"-en i Android. Dette er en funksjon som tar mange bilder i kjapp rekkefølge – og ved siden av å være nyttig når mye skjer på kort tid, brukes funksjonen også til å sette sammen bildene du får når du aktiverer HDR+-funksjonen i telefonen.

Åpner for bedre kamera-app

Dermed står utviklere fritt til å lage apper som spytter ut fullverdige raw-filer, eller apper med helt andre måter å behandle bildene på enn den innebygde programvaren i telefonen.

Ifølge Google vil utviklerverktøyene, og oppdateringen som hører til, være klare om kort tid. Du slipper altså å vente på neste generasjon Android.

Les testen av LG og Googles Nexus 5 her

(Kilde: cnet.com)

Les også
Google jobber med batterifix for Nexus 5
Les også
LG/Google Nexus 5: Den mest komplette Nexus-en så langt
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
Les også
LG G2: Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG
annonse