Tek.no

Nyhet

Med denne boksen kan du strømme 4K

Og den koster ikke en formue.

NanoTech
25 Nov 2013 11:30

Denne høsten har det kommet en rekke flatskjermer som kan gi deg den nye 4K-oppløsningen, hele fire ganger så mange punkter som dagens HD. Men kjøper du deg en slik TV, er det lite innhold å få tak i. Nå har imidlertid selskapet NanoTech sluppet en ny mediespiller du kan strømme 4K med, melder SBWire.com

Den nye boksen har fått navnet Nuvola NP-1, og er etter alt å dømme den første spilleren på markedet som lar deg strømme innhold med 3840 x 2160 punkter. Fra før finnes det løsninger som kan spille av 4K, men med disse er du avhengig av å laste ned filene lokalt.

Krever lite båndbredde

Å strømme innhold i 4K høres ut som en krevede affære for netttilkoblingen din, men skal vi tro NanoTech, skal det holde med en hastighet på 6 Mbit/s.

De filmene du kan strømme med denne boksen må derfor være meget kraftig komprimert, og bruker fortsatt dagens MPEG.4-standard (H.264) for å gjøre denne jobben. Dog skal Nuvola NP-1 ha støtte for den nye HEVC-standarden (H.265).

Samtidig kan det være verdt å merke seg at spilleren kun har HDMI 1.4, hvilket betyr at du ikke vil få en høyere bildefrekvens enn 30 bilder per sekund når du ser film i 4K.

Kraftig innmat

Under panseret på denne spilleren finner vi en kraftpakke i form av Nvidia Tegra 4, en brikke som i alt består av hele 72 kjerner.

I tillegg har du totalt 2 GB med arbeidsminne og 16 GB med intern lagringsplass. Skulle det bli snaut med plass, kan du koble til en ekstern lagringsenhet via USB-porten på spilleren. Nuvola NP-1 benytter versjon 4.2 av Android som operativsystem.

Den nye spilleren fra NanoTech blir i første omgang å finne i amerikanske butikkhyller før jul, der den skal koster 299 dollar, eller rett i overkant av 1800 norske kroner. Det er ikke kjent hvorvidt Nuvola NP-1 kommer til Europa.

Har du hørt om 4K, men er litt usikker på hva det er?
Les vår guide gir deg alt du trenger å vite om den nye oppløsningen »

(Kilde: SBWire, Flatpanels)

Les også
AMD Radeon R9 290: AMDs nest kraftigste leverer brennhet ytelse
Les også
– Dette er årets beste TV
Les også
Europa får verdens første 4K-kanal
annonse

Les også