Til hovedinnhold

Spillselskap dømt for BitCoin-utroskap

Dømt til å solid bot etter å ha misbrukt kundenes datamaskiner til å lete etter Bitcoins.

Desperasjonen etter BitCoins er til tider rimelig ekstrem. Nå har et spillselskap blitt dømt til å betale en erstatning på én million dollar etter en relativt uheldig episode.

I det som fremstod som en helt vanlig oppdatering fra E-Sports Entertainment Association (ESEA), et selskap som byr på en juksefri sone for Counter-Strike-spillere, var det en ekstra kodesnutt som var utviklet med alt annet enn rene hensikter.

Fant 30 BitCoins

Den ekstra kodesnutten inneholdt kode som ble brukt for å grave etter BitCoins. Totalt ble 14 000 maskiner infisert av programvaren, og i løpet av to uker på vårparten greide alle maskinene å hente ut 30 BitCoins.

Verdien på gjerningsøyeblikket var ikke så veldig høyt, men med dagens verdi snakker vi om noe over 100 000 kroner.

Skylder på en utro ansatt

De virtuelle pengene kom slettes ikke brukerne til gode, men ble sendt tilbake til gjerningsmannen. Programvareselskapet skylder på sin side på en utro ansatt, som senere fikk sparken, men de ble likevel dømt.

325 000 dollar av boten ble gjort ubetinget, mens den siste delen ble gjort betinget med en prøvetid på 10 år. Dersom selskapet finner på noe sprell i løpet av den tiden må de også ut med resten av beløpet.

Også det offentlige Norge har blitt interessert i den virtuelle valutaen, og nå vil de ha sin del av kaka »

(Kilde: Wired)

annonse