Nyhet

Mistet fotoutstyr for 40 000 kroner på tog – fikk alt tilbake

Om du skal miste utstyret bør du gjøre det i Japan.

Fotoutstyr kan som kjent være kostbare saker, og for fotografer som ofte er på farten kan muligheten for å miste utstyret være et vedvarende bekymringsmoment.

Nettopp dette skjedde nylig med sjefsredaktøren i fotonettstedet Imaging Resource, Dave Etchells, som nylig avla den japanske byen Yokohama et besøk i forbindelse med en fotomesse.

Under reisen opplevde Etchells å havne på feil tog på grunn av en misforståelse, og under det hastige byttet av tog som fulgte var han så uheldig å miste fotobagen sin.

Dette er utstyret som forsvant.Foto: Dave Etchells

Utstyr for 42 000 kroner

Bagen inneholdt utstyr for 7000 dollar, altså cirka 42 000 kroner. Utstyret omfattet blant annet et Fujifilm FinePix X100S, et Olympus E-P5, et Panasonic GM1 og et Nikon AW1, i tillegg til fem objektiver og annet tilbehør.

Etter å ha henvendt seg til noen behjelpelige medarbeidere på togstasjonen ble bagen omsider sporet opp på en annen stasjon, og ikke nok med det. Den ble også sendt til en stasjon i nærheten av redaktøren, slik at han slapp å reise hele veien tilbake.

Da den kom Etchells i hende igjen oppdaget han til sin gledelige overraskelse at absolutt alt utstyret i tillegg var på plass, fullstendig urørt og intakt.

Den lettede redaktøren, som har vært i Japan mange ganger tidligere, hyller nå den imponerende servicen og velviljen til japanerne, samtidig som han også lister opp et antall nyttige tommelfingerregler for reisende i landet. Disse, og alle detaljene i historien, kan du lese hos Imaging Resource.

Fotoutstyr er attraktivt tyvegods: Dette utstyret ble mest stjålet i fjor »

(via PetaPixel)

Les også
Dette fotoutstyret ble mest stjålet i fjor
Les også
Vant flere konkurranser med stjålne bilder
annonse