Til hovedinnhold

Oculus lager VR-briller som ikke trenger PC eller mobil

Nytt produkt på gang fra Oculus Rift-produsenten.

Oculus VR/Twitch

Oculus VR, selskapet bak de berømte Rift-brillene, er i ferd med å avholde sin Oculus Connect-konferanse, og i den forbindelse ble det avslørt et knippe interessante nyheter. Én av dem er at selskapet nå faktisk jobber med et par nye VR-briller.

Mark Zuckerberg, sjefen for Oculus VR-eieren Facebook, kunngjorde selv de nye brillene, kalt Santa Cruz, på scenen. Det foreligger fint lite informasjon om de nye VR-brillene ennå, men én viktig opplysning kunne Zuckerberg dele.

Uavhengige

De nye brillene skal nemlig verken benytte mobiltelefon eller PC, men derimot være et par selvstendige, trådløse VR-briller som det er meningen at du kan bruke overalt.

Prototypen har en bøyle over hodet og en klump på baksiden.
Oculus VR/Twitch

Ifølge Facebook-sjefen skal brillene kombinere det beste fra den mobile VR-løsningen med det beste fra de PC-avhengige brillene som for eksempel Rift, men de tekniske detaljene er altså ennå ikke avslørt.

Viste frem prototype

Under kunngjøringen ble det demonstrert en prototype av brillene som hadde en bøyle over hodet, innebygde hodetelefoner og en klump på baksiden av hodet som formodentlig inneholder noe av maskinvare.

Facebook og Oculus har allerede noen konkurrenter på dette markedet. Blant selvstendige VR-briller vi har omtalt hittil er Idealens K2, Pico Neo og Sulon Q. Hvordan de nye Oculus-brillene vil stille maskinvaremessig, og når de kommer på markedet, gjenstår å se, men ifølge Zuckerberg har de allerede gjort store fremskritt.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av Santa Cruz-brillene.

Google lanserte nylig sine nye VR-briller: Vi har allerede tatt en titt på Daydream View »

(Via Engadget)

annonse