Nyhet

Nye harddisker gir 12 TB til PC-en din

Seagate øker kapasiteten på IronWolf, IronWolf Pro og BarraCuda Pro.

Kapasiteten på vanlige 3,5-tommers haddisker øker stadig. Hvis du skulle føle behovet for det, får du nå puttet disker på tolv terabyte inn i datamaskinen – eller i din NAS.

Det er Seagate som nå har dratt duken av kjente modeller med plass til enda mer data. IronWolf, IronWolf Pro og BarraCuda Pro, finnes nå alle også i form av kapasiteter på 12 TB.

Ohhhh BarraCuda!

BarraCuda Pro – ja, Seagate skriver nå BarraCuda på denne måten – er ifølge selskapet selv den kjappeste, romsligste og mest pålitelige harddisken ment for vanlige datamaskiner akkurat nå. Den har fem års fabrikkgaranti, snurrer med 7200 RPM og har 256 MB med cache.

IronWolf er harddisken Seagate vil du skal bruke i vanlige NAS-er, så disse er i høyeste grad også tiltenkt privatmarkedet. De fungerer med IronWolf Health Management (IHM)-verktøyet som nå finnes i operativsystemene til NAS-fabrikanter som Asustor, Qnap og Synology.

For den normale bruker har vi IronWolf med tre års garanti fra fabrikken, mens IronWolf Pro er påtenkt hardere belastninger og rettet mer mot bedrifter. Pro-utgaven har fem års garanti.

For øvrig vet vi at også Western Digital har en «enterprise-class» HDD på 12 TB i form av WD Gold. Men WD Red-serien, som er Western Digitals mer spesialiserte NAS-disker, holder seg på 10 TB enn så lenge.

14 TB til datasentre

Seagate er dog ikke de eneste som har rullet ut nye produkter. Western Digital i form av HGST (tidligere Hitachi) har sluppet det som skal være verdens første harddisk på 14 terabyte: Ultrastar Hs14.

I likhet med forgjengeren er Hs14 fylt med helium, som me én sjudel av massetettheten til luft lager mindre motstand og turbulens når de innvendige platene roterer.

I tillegg benytter HGST seg av en teknologi kalt SMR, kort for Shingled Magnetic Recording. Da kan data skrives så tett at de i praksis overlapper hverandre – slik som man legger takstein – men dataene skal likevel kunne leses som normalt.

Husk at store harddisker krever god backup:
NAS-en må også sikkerhetskopieres >>>

(Kilde: Seagate | HGST)

Les også
SanDisk Ultra 3D og WD Blue 3D NAND SSD: Helt i toppklassen
Les også
WD har pusset opp My Book Duo
Les også
Ny minneteknologi vil snart gi oss mye større SSD-er
Les også
Western Digital byr på 12 TB med en dash helium
Les også
Ny teknologi skriver data slik man legger takstein
annonse