Tek.no

Nyhet

Denne heftige kamerafunksjonen kan snart bli standard på Android-telefoner

Ny Qualcomm-teknologi gir vanlige mobilkameraer imponerende 3D-ferdigheter.

15 Aug 2017 17:07

Mange mobilprodusenter jobber som kjent for å gjøre mobilkameraene stadig bedre, men en av de sentrale aktørene innen mobil maskinvare, Qualcomm, jobber også med sin egen teknologi. Nå har selskapet avduket en ganske imponerende teknologi som kan gjøre mobilkameraene langt mer avanserte i nær fremtid.

Det Qualcomm nå har avduket er den neste generasjonen av Spectra, som er navnet på selskapets digitale bildeprosessor, eller ISP (image signal processor) som det heter på originalspråket. Prosessoren er integrert i Snapdragon-brikken og brukes til behandling av bilder tatt med mobilkameraet.

Den nye bildeprosessoren bruker to infrarøde moduler til å sette sammen dybdebildene..
Qualcomm

Kan lage 3D-bilder med dybdeinformasjon

Det spesielle med den nye Spectra-prosessoren, som altså er designet for Android-plattformen, er at den er i stand til å fange opp dybdedata i høy oppløsning. På denne måten kan mobilkameraet lage tredimensjonale bilder av omgivelsene.

Prosessoren er utstyrt med to infrarøde moduler som kan produsere det selskapet kaller «dybdekart». Ved å bruke et kamera med denne teknologien kan man for eksempel ta bilder av objekter som man etterpå kan snu og dreie på, selv om man kun har tatt bildet fra én vinkel.

Ifølge Qualcomm inneholder dybdekartet over 10 000 punkter med dybdedata og registrerer endringer i dybdepunktene på helt ned til 0,1 millimeter. Systemet opererer altså med upåklagelig presisjon, som igjen betyr at omgivelsene kan gjenskapes på en ganske så autentisk måte.

Selskapet jobber ennå med å utvikle teknologien og skal avsløre flere detaljer på et senere tidspunkt, så det er ennå uvisst akkurat når vi får se den i aksjon i Android-mobiler, og akkurat hvilke bruksområder teknologien er tiltenkt. En demonstrasjonsvideo av egenskapene kan du øverst i artikkelen.

Android-skaperen skal snart lansere sin egen mobil: Her masseproduseres Essential Phone »

Les også
Motorolas modulære mobiltelefoner har fått et 360-graderskamera
Les også
Nå har de varmesensitive kameraene til mobilen blitt enda bedre
Les også
Snart dukker Snapdragon 835 opp i Windows 10-PC-er
annonse

Les også