Til hovedinnhold

Dette er Googles nye og kraftigere Chromebook Pixel

Byr blant annet på langt bedre batteritid og den nye USB Type C-standarden.

Google

Det er nå temmelig nøytaktig to år siden Google først dro sløret av sin høyoppløste Chromebook Pixel, og nylig dukket det omsider opp sterke indikasjoner på at Google hadde en ny utgave av maskinen på gang. Kanskje noe raskere enn forventet har Google nå avduket den nye Chromebook Pixel-modellen sin.

Maskinen heter altså fremdeles Chromebook Pixel og er ved første øyekast til forveksling lik den forrige versjonen, i alle fall når det gjelder ytre design. På innsiden har Google imidlertid foretatt flere store oppdateringer.

Mer krutt og nye USB Type C

Skjermen er den samme som før. Det vil si at den fremdeles har en størrelse på 12,85 tommer med en oppløsning på 2560 x 1700 piksler, som riktignok er høyst akseptabelt, men samtidig ikke like bemerkelsesverdig i dag som da den forrige maskinen kom ut.

Den nye Chromebook Pixel-modellen kommer med den rykende ferske USB Type C-standarden. Foto: Google

På prosessorsiden har det derimot, som ventet, skjedd mye. Maskinene fåes nå med ferske Broadwell-prosessorer av typen Intel Core i5 eller i7. Dermed har man altså mulighet for betydelig mer muskler under panseret enn før. De to prosessoralternativene har klokkefrekvenser på henholdsvis 2,2 GHz og 2,4 GHz, og kommer med henholdsvis 8 GB og 16 GB minne.

Ellers er den integrerte grafikkløsningen oppgradert til Intel HD Graphics 5500, mens SSD-lagringsplassen som før er på 32 GB eller 64 GB. Verdt å merke seg er at den nye Chromebook Pixel-modellen i tillegg kommer med den splitter nye «alt-i-ett»-standarden USB Type C, som vi nylig stiftet bekjentskap med på den nye MacBook Air-modellen.

Mye bedre batteritid

Denne gir ifølge Google opptil 5 gigabit per sekund i overføringshastighet, og kan altså brukes til å både overføre data, lade diverse enheter og som skjerminngang. Nye Chromebook Pixel kommer med hele to USB Type C-porter, i tillegg til to vanlige USB 3.0-porter. Batteritiden har dessuten fått seg et kraftig løft og ligger ifølge Google på hele 12 timer, der den forrige kun var oppgitt med en batteritid på fem timer.

Takket være Type C-teknologien skal du dessuten kunne få to timer med bruk med kun 15 minutters hurtiglading. Ellers er dimensjonene omtrent som før, med ytre mål på 29,7 cm x 22,45 cm x 1,53 cm, og vekten ligger på 1,5 kilogram. Den nye Chromebook Pixel-maskinen er lagt ut for salg på Google Store-butikken, men tilsynelatende kun for amerikanere i denne omgang.

Prisen ligger på 999 dollar for i5-versjonen og 1299 dollar for i7-utgaven. En kjapp demonstrasjonvideo av den nye maskinen kan du se under.

Også Apple lanserte ny bærbar nylig: Apple MacBook har wow-faktor så det holder »

annonse