Til hovedinnhold

Nå blir de smarte røykvarslerne enda smartere

Google-eide Nest lanserer neste generasjon

Nest/YouTube

I disse «tingenes Internett»-tider blir stadig flere gjenstander knyttet til Internett og våre mobile enheter, som igjen gjerne kvaliserer for betegnelsen «smart». Blant de mange husholdningsgjenstandene som har trådt inn i denne sfæren er røykvarslere, som nå har blitt enda glupere.

Selskapet Nest, som Google kjøpte i januar i fjor, har nemlig nå lansert sin nye generasjon superrøykvarsler «Nest Protect». Det melder selskapet selv på bloggen sin. Den nye røykvarslermodellen skal by på enda mer trygghet og beskyttelse mot farene ved eventuelle branner. Det skal den gjøre ved å benytte seg av en helt ny type fotoelektrisk sensor.

Flere bølgelengder

Fotoelektriske sensorer fungerer ved å registrere lysrefleksjonen til partikler i røyken. Den nye sensoren i Nest Protect-varsleren skal forbedre denne prosessen ved å sende ut lys med flere ulike bølgelengder, noe som ifølge Nest gjør at varsleren er i stand til å registrere flere ulke typer røyk.

Nest Protect skal gi deg full kontroll via mobilen. Foto: Nest

Denne egenskapen innebærer igjen at røykvarsleren kan fange opp både de brannene som utvikler seg sakte og de som utvikler seg raskt. Ifølge Nest er sistnevnte egenskap ekstra viktig i disse dager, med tanke på at moderne hjem bruker andre materialer enn tidligere som brenner raskere.

Av andre funksjoner avgir varsleren først en myk pipetone og stemmevarsel i begynnelsen for å gi deg et signal om at røyknivået er i ferd med å øke, i stedet for å ule på full guffe når du for eksempel lager mat på kjøkkenet eller driver med andre ufarlige aktiviteter som produserer røyk.

Styres med mobilen

Ellers kan varsleren altså kontrolleres med mobilen via en egen applikasjon. Ved hjelp av denne kan du blant annet enkelt stanse alarmen, og du kan også bruke appen til å teste alarmen manuelt – både sensoren og batteriet. Varsleren tester også sensoren og batteriene automatisk 400 ganger i døgnet, ifølge Nest.

En annen ganske «smart» funksjon er at varsleren tester høyttaleren og hornet en gang i måneden – og sørger for at testen skjer på et tidspunktet når eieren ikke er hjemme for å ikke forstyrre freden. Den nye Nest Protect-modellen vil legges ut for salg om en måneds tid for 99 dollar.

For flere detaljer kan du sjekke ut Nest-bloggen og produktsiden, hvor alarmen også kan bestilles. Se også video under.

«Tingenes Internett»-klubben får stadig flere medlemmer: Google har nå interaktive klær på gang »

annonse