Til hovedinnhold

Nå skal Google la deg ignorere plagsomme påminnelsesannonser

Er du lei av å se reklame for noe du allerede har kjøpt?

Internett er et glimrende sted å handle. Vi kan sammenligne priser, lese tester og få tak i det aller meste uten å flytte oss fra sofakroken. Ganske så diskré og uten at noen ser hva vi driver med. Ingen innpåslitne selgere, og det er lov å ombestemme seg.

Det er i det minste dette vi tror.

For når du surfer rundt på nettbutikkene stiller Googles reklameapparat inn siktene på deg. Hva du ser på og hva du er interessert i er ingen hemmelighet. Så når du først har vist interesse for et produkt, er det slett ikke uvanlig å føle seg «hjemsøkt» av reklame for dette og lignenede dingser i lang tid etterpå.

På googelsk kalles dette for påminnelsesannonser, og som navnet hinter til er ideen bak at du skal bli «minnet på» et produkt Googles reklamenettverk tror du har lyst på.

Det er i og for seg greit nok, men det kan fort bli plagsomt. Systemet vet nemlig ikke om du har ombestemt deg og egentlig ikke vil ha dette likevel. Eller kanskje du har handlet i en annen butikk, eller gått for et konkurrerende produkt.

Da er det irriterende å få slik påminnelsesreklamene i ukesvis etter at du egentlig har lagt hele kjøpsprosessen bak deg.

Slå av i 90 dager

Men det er et visst håp i sikte. Over de neste dagene skal Google nemlig gi brukerne muligheten til å ignorere slike påminnelsesannonser i apper og på vanlige nettsider – såfremt de da bruker annonsetjenester fra Google.

Dette krever dog at du er logget inn hos Google og slår av dette for den aktuelle annonsøren i annonseinnstillingene. Men da skal du faktisk få slippe flere påminnelser fra denne annonsøren i de neste 90 dagene.

Google opplyser at slike påminnelseannonser fra bestemte nettsteder løper i en begrenset tid, og at dette som regel er 30 dager fra man har besøkt nettstedet. Sånn sett bør 90 dager være mer enn nok, selv om det sikkert er en del som ville likt slå det av på permanent basis.

Planen er at denne ignoreringsfunksjonaliteten også skal legges til YouTube, Google-søket og Gmail. Det skal skje i løpet av noen få måneder.

Lukrativ piratbransje:
Så mye tjener piratnettsidene på nedlasterne >>>

(Kilde: Google Blog)

annonse