Til hovedinnhold

Denne TV-sendingen er interaktiv

Japanske NHK Hybridcast smelter sammen tradisjonell kringkasting og Internett.

Eksisterende Smart TV-er gjør det mulig for deg å laste ned apper for å å få informasjon om filmer, været og holde deg oppdatert på Facebook mens du ser på TV. Det finnes imidlertid ingen integrerte løsninger med direktesendinger, og det vil den japanske rikskringkasteren NHK gjøre noe med.

De har derfor utviklet Hybridcast, et system som sammensmelter tradisjonell, direktesendt TV-kringkasting med interaktive funksjoner via Internett i sanntid.

Nesten som et dataspill

Hybridcast gjør at du for eksempel kobler et nettbrett til TV-en og får umiddelbar informasjon om hva som foregår i TV-sendingen. I en fotballkamp følger for eksempel systemet hver eneste spiller, og du får full tilgang til statistikk – ikke ulikt et vanlig fotballspill. Slik informasjon kan også bli vist på selve TV-skjermen.

Andre muligheter er at du i reiseprogram kan se hvor i verden TV-personlighetene befinner seg på Google Maps, eller at du kan være med og svare på spørsmål i et quiz-show.

I full sving

Hybridcast har blitt utviklet av NHK i samarbeid med storheter som Sony, Toshiba, Panasonic, Sharp og Mitsubishi Electric, og testing av prototyper er i full sving. Appene de bruker i dagens tester er skapt ved hjelp av HTML5.

NHK regner med å implementere Hybridcast til bred, kommersiell bruk i Japan i 2013. Når resten av verden får gleden av noe liknende vites ikke.

Se videoen under for å se Hybridcast i aksjon:

(Kilde: DigInfo TV)

annonse