Til hovedinnhold

Nå kan du endre til nye Facebook

Slik får du alle de nye funksjonene.

I slutten av september annonserte Facebook at det sosiale nettverket stod foran store endringer, både i utseende og funksjoner.

Nå er dagen kommet.

Til nå er det bare utviklere som har hatt tilgang til endringene, men til syvende og sist skal alle facebookbrukere over på den nye løsningen. Facebook har ikke bedt brukerne om å endre profiilen sin ennå, men om du mener du er klar, kan du endre allerede i dag.

Livet ditt formet som en tidslinje, viktige historier fra venner i større format og en kontinuerlig nyhetsstrøm som gir deg oppdateringer i sanntid er bare noen av de viktigste nyhetene 2,5 millioner nordmenn vil få i løpet av kort tid.

Slik gjør du det

For å aktivere «nye Facebook» går du inn på nettsiden www.facebook.com/about/timeline.

Her kan du lese mer om de viktigste endringene, og i bunn av siden finner du knappen «Få tidslinjen». Klikker du her, vil profilen din endres til det nye det nye designet.

Ønsker du å endre Facebook-profilen din i dag, får du mange tips på nettsiden Facebook.com/about/timeline.

Siden den såkalte tidslinjen mer eller mindre skal fortelle livshistorien din slik Facebook oppfatter den gjennom bilder, statusoppdateringer, kommentarer og handlinger, kan det være en del grums du helst vil ha fjernet før noen andre ser det.

Derfor gir Facebook brukere litt tid til å rydde opp i profilen sin før alle får se den.

- Når du får tidslinjen, har du syv dager før noen andre ser den. Dette gir deg en sjanse til å få tidslinjen til å se ut slik du vil, før andre personer ser den, skriver Facebook på nettsiden.

Fyll ut tidslinjen

Facebook velger ut det den tror er dine beste bilder og hendelser, men det er ikke sikkert du er enig. Da kan du selvsagt skjule eller fremheve det du vil, og du kan også kontrollere hvem som får se hva.

Rensk vekk gamle tulleting du ikke vil at folk skal finne.

Det kan jo være en idé at tidslinjen du deler med svirebrødrene dine, ikke er den samme sjefen din ser...

Om tidslinjen høres forlokkende ut for deg, oppfordrer Facebook brukerne til å fylle ut hull i din livshistorie med gamle barnebilder og videoer.

- Det er din livshistorie, sa Facebooks grunlegger Mark Zuckerberg da han annonserte de nye funksjonene i september.

En av de viktigste tingene du bør gjøre deg litt flid med, er toppbildet. Det er det først folk ser når de besøker profilen din på Facebook.

For å sørge for at dette blir morsomt, tøft eller søtt (alt etter hva du ønsker å oppnå) er det greit å bruke en fast størrelse. Profilbildet ditt vil legge seg litt over, og vi har derfor laget et mal som også gir en liten skygge til profilbildet. Du kan laste ned ned her. Hvis du har photoshop kan du bruke denne.

Utforsk andres profiler

Blant facebookbrukerne som allerede har fått den nye tidslinjen, finner vi selvsagt Mark Zuckerberg ...

Britney Spears ...

Og Nettavisens Pål Nisja-Wilhelmsen.

Klikk på navnene over for å se hvordan tidslinjen fungerer i praksis.

annonse