Til hovedinnhold
NyhetDenne dama er ikke ekte

Avatarer skal veilede reisende på flyplassene i New York

De nye lufthavnvertene trenger ikke pauser og sykmelder seg aldri.

Neste gang du flyr til New York er det kanskje ikke et menneske av kjøtt og blod som ønsker deg velkommen til ankomsthallen. I stedet risikerer du å bli sjarmert av en dame med navnet AVA (Airport Virtual Assistant). Hun er blid og imøtekommende, men dessverre finnes hun ikke. Flyplassverten er nemlig et videoklipp, som projiseres på et menneskeformet pleksiglass.

AVA kan vise deg veien til gaten din, varsle deg om at du nærmer deg sikkerhetskontrollen eller prøve å lokke deg inn i taxfree-butikken.

Lufthavnene JFK, LaGuardia og Newark Liberty vil bli de første i Nord-Amerika som "ansetter" de virtuelle assistentene fra juli 2012, melder Digital Trends.

– Programmet vil bli tilpasset hver enkelt lufthavn, men avatarene vil ha den samme uniformen og vil gi den type informasjon som de reisende vanligvis ber om, slik som veien til toalettet, bussen eller bilutleie, forteller Steve Coleman, talsmann for flyplassledelsen i New York.

De første versjonene kan bare spille av et begrenset utvalg av klipp når noen kommer i nærheten. Men Arius Media, som har designet AVA, jobber med å utvikle interaktive avatarer som kan besvare spørsmål om flyplassen, skriver WNYC News.

Også andre steder tas lignende teknologi i bruk, som for eksempel ved Orly-flyplassen i Paris.

Les mer: Hologrammer viser veien til flyet

I dette videoklippet kan du bli kjent med AVA:

Kilder: Digital Trends, WNYC News

annonse