Til hovedinnhold

Nå kan du lade mobilen på leirbålet

CampStove lager strøm ved å brenne pinner du finner i skogen

BioLite lanserer et kokeapparat som driftes ved å brenne pinner du finner ute i skogen. Akkurat dét er verken nytt eller spennende, men CampStove har også med en USB-port du kan lade mobiltelefonen din med.

Turgåere og andre som elsker friluftsliv behøver med andre ord ikke lenger å uroe seg for at mobilen skal gå tom for strøm i tilfelle det blir nød. Bare fyr opp kokeapparatet, så kan du lade opp telefonen samtidig som du får et varmt måltid.

Fra varmeenergi til elektrisitet

CampStove virker på en tradisjonell måte ved å brenne kvister, pinner, kongler og andre naturlige materialer fremfor å ta i bruk den mer moderne metoden med å brenne bensin.

Ikke bare får maten en bedre smak, men USB-porten sørger også for at du kan lade opp de fleste mobile duppedingser du skulle finne på å ha med.

Ovnen omformer varmeenergi fra ilden til elektrisk energi som deretter kan lade opp smarttelefonen, GPS-en eller andre USB-kompatible enheter. Det er foreløpig ikke mye informasjon rundt ladetider, men ytelsen skal være lik en USB-ladeport på en bærbar datamaskin.

Nyttig også hjemme

CampStove er liten og hendig, og vil være lett å ta med seg på tur. Det er ikke bare turgåere som kan dra nytte av et slikt kokeapparat, for ved et langvarig strømbrudd kan det være nyttig også på hjemmebane.

Den duppedingsvennlige CampStove blir å få kjøpt for 129 dollar, eller 740 kroner. Les mer om CampStove på BioLites offisielle nettside.

annonse