Til hovedinnhold

– iPhone og iPad bryter patent

Motorola med foreløpig seier over Apple i USA.

Motorola fikk nettopp medhold i sin klage mot Apple av Internation Trade Commission i USA (ITC). Klagen dreier seg om bruk av 3G-teknologi i iPhone og iPad med mobilt bredbånd.

Noen total seier er det ikke snakk om for Motorola. De leverte nemlig hele fire klager på Apple, og fikk kun medhold i én av dem. Siste ord er heller ikke sagt, i saken – den må nemlig opp til vurdering i hele ITC før den er gyldig.

Les testen av Apple iPhone 4S

Uvisst frem til august

Den endelige avgjørelsen faller i august, og dersom Motorolas medhold blir stående kan Apple bli nødt til å endre på produktene sine eller inngå lisensavtaler med Motorola for å fortsette å selge 3G-produkter i USA.

Patentet er imidlertid svært viktig for 3G-tilkoblinger, og dermed kan det tenkes at Motorola etter amerikansk lov er forpliktet til å tilby rimelig lisensiering til alle som måtte trenge teknologien.

Les testen av Motorola Razr

Beskyldt for patentmisbruk

Motorola har tidligere blitt beskyldt for å kreve urimelige lisensavgifter for patentene sine, for så å saksøke selskapene som ikke går med på Motorolas vilkår.

Både Motorola og Samsung er for tiden under etterforskning av EU for denne type patentmisbruk.

Apple og Motorola skal ha hatt samtaler omkring krysslisensiering av patenter på slutten av 2011, men samtalene skal så langt ikke ha båret frukter.

Ifølge domstoler i Tyskland bryter også Motorola med et av Apples patenter – nemlig patentet som dekker "låseklossen" som du skyver over skjermen for å åpne en iOS-enhet.

Les også: Apple saksøker HTC: Låsekloss på frifot

(Kilde: pcmag.com)

Mer om
annonse