Tek.no

Nyhet

Kattebilen forvandler kjæledyret ditt til et kjøretøy

Nå kan du styre katten som en RC-bil.

Engadget / Viddler
Vegard Ottervig
18 Des 2012 17:30

En ung student ved navn Sam Brenner har lagd en innretning som mange katteeiere kanskje skulle ønske de eide fra tid til annen.

«Cat Car» er ikke, som navnet muligens antyder, et bur med hjul som tvinger katten til å kjøre av sted i susende fart, men derimot en rimelig trygg sele med en laserpeker festet til seg.

Du kontrollerer hvor laseren peker på bakken foran katten ved hjelp av et trådløst ratt, og dermed kan du på en måte «styre» hvor katten skal ta veien (for katter er uendelig fascinerte av lasere).

Kattetrening

«Kattebilen» er ikke ment som et torturredskap du kan pine katten din med, men som en form for et treningsapparat. Har du lyst til å trimme pus, er det bare å iscenesette en liten jakt på den mystiske laseren.

På baksiden av rattet finner vi en Arduino-mikrokontroller, gyroskop og akselerometer. Dette datasystemet kommuniserer med katteselen via radiomodulen XBee.

Bevegelsene du foretar deg med rattet, kontrollerer en servomotor på ryggen til katten, som deretter beveger laserpekeren. Dermed begynner jakten!

Sam Brenner påpeker at ingen av de tre kattene hans ble verken skadd eller plaget i løpet av testingen av kattebilen.

Se «Cat Car» i aksjon:

(Kilde: Sam Brenner)

Les også
Årets første dingsemesse er i gang!
Les også
Styr kakerlakken via Twitter
Les også
Fly til værs med jetvesten
Les også
Se papegøyen kjøre av gårde
Les også
Kyr sender sex-meldinger
Les også
Nå kan du trille istedenfor å gå
Les også
Datamaskin drives av krabber
annonse

Les også