Fravær av mobil skaper angst

En amerikansk undersøkelse viser hvor avhengige vi er blitt av mobiltelefonen.

Undersøkelsen er gjennomført av Lookout, som har intervjuet 2000 amerikanere over 18 år om deres mobilvaner. Funnene konkluderer med at svært mange er plaget av en helt ny lidelse – nomofobi.

Mange blir syke

Nomofobi er angst for å være uten mobiltelefon, og undersøkelsen hevder at 73 prosent av befolkningen får panikkliknende følelser når de har forlagt mobiltelefonen. 7 prosent blir så engstelige at de hevder de blir syke.

Bare 6 prosent sier de ikke føler snev av nomofobi, men snarere opplever det som en lettelse når de er uten mobiltelefon.

Tallene viser også at 58 prosent av de spurte sjekker mobiltelefonen minst en gang i timen, og 54 prosent sjekker mobilen mens de er i sengen. Selv ikke gudstjenestene er mobilfrie soner. 9 prosent sier de sjekker mobilen også mens de er i kirken.

Udannet og uforsiktig

Mobilavhengighet er åpenbart en utfordring for mange. 30 prosent klarer ikke å la telefonen ligge urørt mens de spiser et måltid med andre, og 24 prosent klarer ikke å la være å sjekke mobilen mens de kjører bil, viser undersøkelsen fra Lookout.

Hele undersøkelsen kan du laste ned her.

Les også
Verre å klare seg uten mobilen enn familie
Les også
Mobiltipsene som redder ferien din
Les også
Her er de nye juli-mobilene
Les også
Blir ulykkelige av Facebook
Les også
- I 2020 er vi avhengige av apps
Les også
– Tre timer spilling om dagen er nok
Les også
– Internett er like farlig for hjernen som kokain
Les også
– Spilling er like ille som kokain
annonse