Til hovedinnhold

Snart kommer verdens første ryggsekk-PC for VR

MSI sin nye VR One-rigg er noe utenom det vanlige.

MSI

I mai i år kunne vi melde at virtuell virkelighet har gitt opphav til det som må kalles en helt ny formfaktor, nemlig «ryggsekk-PC-er» til VR-bruk fra blant andre utstyrsprodusenten MSI. Nå melder MSI at det spesielle produktet snart skal få sin offisielle kunngjøring.

VR One, som ryggsekk-PC-en heter, skal vises frem på Tokyo Game Show, som går av stabelen om kort tid. Samtidig har MSI også sluppet mer informasjon om innretningen.

Veier 3,6 kilogram

VR One ser ut til å ha blitt slankere enn den første prototypen som MSI viste frem i mai, og produsenten kan opplyse at ryggsekk-PC-en kun veier 3,6 kilogram. Den har to batteripakker som skal gi halvannen time med spilling.

Alle de tekniske spesifikasjonene foreligger ennå ikke, men ifølge MSI har maskinen overklokket hovedprosessor og byr på den nye GTX 10-skjermkortserien fra Nvidia.

Ellers opererer produktet med tilkoblingsstandardene HDMI, Mini-DisplayPort og Thunderbolt 3 via USB Type-C, og maskinen har i tillegg fire USB 3.0-porter. Den skal ifølge MSI også være relativt stillegående, som jo er en fordel med tanke på at du tross alt bærer den på ryggen.

VR One.
MSI

Fungerer bra med HTC Vive

MSI sier videre at VR One er optimalisert for bruk med VR-brillene HTC Vive, men formodentlig skulle det ikke være noe i veien for å også bruke den med for eksempel Oculus Rift.

Hensikten med produktet er altså å gi brukerne full bevegelsesfrihet ved at du slipper å bekymre deg for kablene som du belemres med dersom du kobler VR-brillene til en vanlig stasjonær PC. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Oculus Rift blir snart mer attraktive: De etterlengtede håndkontrollene til brillene skal snart lanseres »

(Via Liliputing)

annonse