Nyhet

Nå kan du bruke Mobile Pay og Vipps til enda mer

Ny avtale med Ruter og NSB og betaling i nettbutikker er blant nyhetene.

De siste årene har det blitt stadig mer utbredt å bruke mobilen til å betale for seg, en utvikling som på sett og vis ble kickstartet av DNBs lansering av Vipps. Senere har både Sparebank 1 og Danske Bank meldt seg inn i konkurransen, med henholdsvis mCash og Mobile Pay.

Alle appene kan brukes til vennebetaling, men kanskje enda viktigere er funksjonaliteten som er på full fart ut i markedet i skrivende stund: betaling i butikker og nettbutikker.

I går annonserte Ruter et splitter nytt system, der du kan bruke både Mobile Pay og Vipps til å betale billetter direkte i appen. Mobile Pay skal sågar også fungere i NSB-appen, slik at du i praksis skal kunne reise landet rundt med mobile som eneste betalingsmiddel.

...men fungerer det?

Vi måtte selvfølgelig prøve ut det hele, og satte oss ned med appene og litt veloverveid tålmodighet. Ville dette fungere? Det aller første vi gjorde var å gå inn i appbutikken for å spore opp de nødvendige oppdateringene. Og ganske riktig: både Mobile Pay og RuterBillett hadde oppdateringer på lager. Med disse nedlastet fyrte vi først opp Mobile Pay, med mistanke om at innstillingsmenyen muligens ville gjøre krav på vår oppmerksomhet.

Etter å ha aktivert Betaling i nettbutikker vendte vi oppmerksomheten mot RuterBillett-appen, for å teste ut løsningen. I praksis går det ut på nøyaktig det samme som vanlig kortbetaling, bare noe enklere:

  1. Velg billetten din
  2. Velg soner/reise og type reisende
  3. Velg starttidspunkt og betalingsmåte
  4. Bekreft kjøpet
Slik velger du Mobile Pay i RuterBillett. Du tas videre til Mobile Pay-appen for å bekrefte kjøpet.

Under «betalingsmåte» velger du ganske enkelt Mobile Pay, og – vips! (pun intended) – så er du i gang. Du kan også velge Vipps som alternativ, samt også vanlig VISA eller MasterCard, naturligvis.

Vipps krevde ingen oppdatering for å fungere sammen med RuterBillett, ganske sikkert fordi nettbutikk-betaling allerede har blitt rullet ut her. I NSB-appen greide vi ikke å fremprovosere hverken oppdateringer eller den nye funksjonaliteten. For alt vi vet har ikke oppdateringen nådd vår enhet enda.

Mer funksjonalitet hos Mobile Pay

Nå får du kvitteringene her.

Mobile Pay rullet imidlertid ikke bare ut betaling hos Ruter og NSB med oppdateringen, men også andre godbiter. Du kan nå motta kvitteringer for butikkhandling digitalt, slik at du slipper å bombardere kjøleskapet med krøllete papirremser for å holde orden i økonomien.

I skrivende stund fungerer dette kun hos Rema 1000, men ettersom Mobile Pay også kan brukes hos både Narvesen og 7-Eleven regner vi med at det ikke er lenge før du også kan få samme tjeneste der.

Nettbutikk-betalingen fordrer også at det i fremtiden vil bli mulig å bruke Mobile Pay i stadig større omfang også ved netthandel, slik som Vipps allerede har annonsert at skal bli mulig hos Elkjøp. Den kanskje største enkeltaktøren på dette området er selvfølgelig PayPal, som har drevet med trygg nettbetaling i mange år.

Ellers har også Mobile Pay-appen fått en liten overhaling, med mer intuitive og lettbetjente menyer. Fingeravtrykksleser-støtte er også endelig på plass, også for Android-platformen.

Lurer du på hvordan du betaler i butikken?
TEST: Slik betalte vi varene våre med Mobile Pay »

(Kilde: Mobile Pay, Mobile Pay 2, Mobile Pay 3, Danske Bank, Elkjøp)

Les også
Vipps og Flytoget viser hvor nydelig mobilbetaling kan fungere
annonse