Til hovedinnhold

Gigabytes spennende spillmodell har to vifteluker som spretter opp hvis maskinen blir for varm

Tek.no/Taipei: Når vi skriver Gigabyte Technology vil nok de fleste av dere tenke på hovedkort og grafikkort. Men dette er et selskap som også utvikler og produserer en rekke andre dataprodukter, herunder bærbare og stasjonære datamaskiner, strømforsyninger, tastatur, mus, kabinetter, nettbrett og mer – men du finner ikke alt dette her på berget.

Bærbare PC-er fra Gigabyte glimrer eksempelvis med sitt fravær, og det er nå blitt noen år siden de prøvde seg sist. Det er egentlig litt synd, for dette er et selskap som faktisk lager noen riktige godsaker innen det bærbare segmentet.

Det er dog ikke bærbare saker vi skal ta for oss her, snarere ting som står trygt plantet på pulten. For blant Gigabytes mange nye hovedkort og mer konvensjonelle PC-bokser kom vi på årets Computex-messe over et par spillfokuserte PC-er som så ganske så spennende ut.

Gigabyte Brix Gaming UHD er lett gjenkjennelig.

Den ene av disse tilhørte Gigabytes Brix-serie, som betyr at vi muligens får se disse her til lands. Men Gigabyte Brix UHD, som den tydeligvis også vil bli kjent som, er da også adskillig større enn sine slektninger i typisk NUC-format.

Med mange kabler tilkoblet blir den ikke like lekker.

Modellen vi fikk se utstilt, med den enkle modellbetegelsen GB-BNi7HG4-950, er nemlig et 22 centimeter høyt aluminiumstårn som ellers har en bredde og dybde på 11 centimeter. Med sin lysende «plattform» på toppen og ellers distinkte stil er dette definitivt en datamaskin som skiller seg ut i mengden.

Av spesifikasjonene kan vi se se at denne har et Nvidia GeForce GTX 950 grafikkort og fire skjermutganger – tre DisplayPort og én HDMI 2.0. Den vil altså kunne drive fire skjermer samtidig, men kun to stykker dersom vi snakker 4K-oppløsning.

Prosessor er ikke oppgitt, bortsett fra at det er snakk om en Intel Skylake, men vi får i det minste greie på at den skal være utstyrt med en Core i7 i en eller annen form.

Ellers har Gigabyte Brix UHD faktisk plass til fire disker: to 2,5-tommere og to M.2-SSD-er. Etter planen skal denne komme på markedet i løpet av sommeren, så da er det vel bare å se om dette også gjelder for vår del av verden.

Spesiell spillmodell med utskiftbar grafikk

Gigabyte GB-XD7B0.

Den utstilte Brix UHD-varianten var dog ikke den eneste spilldatamaskinen Gigabyte hadde tatt frem. Ved siden av stod også GB-XD7B0 (noen i Gigabyte liker virkelig disse betegnelsene ingen husker) som også har sin helt spesielle stil. Ovalt formet, med et volum på omtrent ti liter, var dette et kabinett med mye lufting, lys og blank plastikk.

En eventuell lansering vil dog ikke finne sted før mot slutten av året, så dette var mer for en prototype å regne.

Det spesielle kabinettet har to «lufteluker» på toppen som skal sprette opp dersom datamaskinen trenger bedre luftgjennomstrømming. I toppen sitter det også en ring med RGB LED-er som kan sette stemningen.

«Luftelukene» på toppen skal sprette opp ved behov.

Med en Intel Core i7-6700K og et Nvidia GeForce GTX 970 innabords er det heller ikke snakk om noe halvveis forsøk på en skikkelig stasjonær.

Under ser vi at PC-en er ment å ta vanlige grafikkort.

Datamaskinen skal for øvrig ta standard grafikkort, så i teorien skal du da kunne bytte dette ut med en kraftigere modell om du ønsker det. Eller kanskje GB-XD7B0 vil komme med noe heftigere når/hvis den først kommer i butikkhyllene.

Ekstern grafikk – som barebone

GP-T3GFx uten frontplate.

Før vi gir oss med Gigabyte, la oss også ta med GP-T3GFx. Gigabyte kunne vise fram en haug med Tunderbolt 3-adaptere og -overganger til alskens bruk, og i tillegg et «eksternt grafikkort» bygd på samme teknologi.

Et slik grafikkløsning kan da kobles til enhver datamaskin med Tunderbolt 3 og på den måten gi selv den mest beskjedne PC spillsuperkrefter.

Fra før har vi eksempelvis sett Asus ROG XG Station 2, som gjør akkurat det samme, men da med betydelig større bling-faktor.

Her setter du inn det du vil ha av PSU og grafikkort.

Gigabyte har på sin side samarbeidet med SilverStone for å få til noe som i undertegnedes øyne er noen hakk mer elegant. Denne vil selges som en ren barebone-løsning, hvor du da setter inn strømforsyning og grafikkort etter behov.

Men som med så mye annet fra Gigabyte er vi heller ikke sikre på om GP-T3GFx vil finne veien til Norge. Vi får vel bare vente og se.

Gigabyte + SilverStone = GP-T3GFx.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
Dette skjedde da verdens beste «casemoddere» fikk frie tøyler
Les også
Denne kraftige spill-PC-en er laget av LEGO
Les også
Zotac Zbox Magnus EN970: Liten og stillegående PC med mye spillytelse
Les også
Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition: Er dette markedets beste GeForce GTX 780?
Les også
For lite og for sent
annonse