Til hovedinnhold

Razer presenterer «Verdens mest avanserte» webkamera

Scanner kroppen din automatisk med Intels 3D-kamerateknologi RealSense.

Razer/YouTube

På CES-messen i januar i år avslørte Razer det de kalte verdens mest avanserte webkamera, kalt Stargazer. I en fersk pressemelding kunngjør Razer nå at kameraet omsider er lagt ut for forhåndsbestilling, mens selve salget vil starte den 21. september.

Det spesielle med Stargazer er først og fremst at det inkorporerer 3D-kamerateknologien RealSense fra Intel, som gir kameraet en del unike egenskaper.

Bytt ut bakgrunnen

En av funksjonene som RealSense-teknologien gir kameraet er muligheten til å bytte ut eller fjerne bakgrunnen i bildet gjennom at kameraet automatisk identifiserer og separerer forgrunnen og bakgrunnen. Dermed trenger du altså ikke å knote med greenscreen-løsninger eller lignende.

Razer Stargazer.
Razer

I tillegg kan du bruke Stargazer til 3D-skanning rett ut av boksen, noe som for eksempel kan brukes til å lage digitale, tredimensjonale bilder av objekter. Gjenkjenning av ansikter og håndbevegelser med høy presisjon støttes også.

På lydsiden tilbyr Stargazer støykansellerende mikrofon, som skal renske bort bakgrunnsstøy og gi ekstra ren og fin lyd til videoene dine.

60 bilder per sekund

Kameraet er i stand til å ta opp med 60 bilder i sekundet så lenge man nøyer seg med 720p-oppløsning. Skal man skru oppløsningen opp til full HD, altså 1080p, kan man ta opp med 30 bilder per sekund.

På Razers egne sider er Stargazer lagt ut for forhåndbestilling til en europeisk pris på 170 euro, cirka 1600 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Les mer på produktsiden, og se også promovideoen under som Razer har snekret sammen.

Dronene har også nå fått RealSense-teknologien innabords: Se videoen av hva RealSense-dronene kan gjøre »

annonse