Til hovedinnhold

Slik blir Microsofts VR-briller

Spesifikasjoner til Windows-brillene har nå dukket opp.

Microsoft

Med Windows 10 har Microsoft store ambisjoner på flere områder, ikke minst VR, og i partnerskap med andre produsenter skal det lanseres flere VR-briller til plattformen neste år. Microsoft har allerede kunngjort maskinkravene til disse, og nå har det kommet enda mer informasjon.

Som blant andre Tom's Hardware fikk med seg avslørte Microsoft nemlig flere tekniske detaljer om de kommende VR-brillene på den nylig avholdte WinHEC-konferansen.

Brukbare spesifikasjoner i øvre sjikt

Riktignok ble ikke alle spesifikasjonene avslørt, men Microsoft skisserte hva vi kan vente oss fra henholdsvis den øvre og nedre delen av segmentet. I den nedre delen er det forventet at brillene vil få en oppløsning på 1200 x 1080 piksler per øye, som faktisk er det samme som Oculus Rift og HTC Vive.

Neste år vil Windows 10 by på mange ulike VR-verktøy.
Microsoft

De rimeligste brillene vil derimot få en vesentlig lansere oppdateringsfrekvens på 60 Hz, der Rift og Vive opererer med 90 Hz. Kun LCD-skjerm vil være på plass, og tilkoblingsmulighetene omfatter HDMI 1.4 og USB 2.0.

I den øvre enden ser det ganske annerledes ut. De mest kostbare Windows-VR-brillene vil skilte med ganske upåklagelige 1440 x 1440 piksler per øye og en oppdateringsfrekvens på enten 90 eller 120 Hz. Disse vil også ha OLED-skjerm, samt HDMI 2.0 og USB 3.0, og integrert mikrofon og hodetelefon vil være på plass.

Blandet virkelighet

De mest påkostede av Windows-brillene ser altså ut til å kunne utkonkurrere Rift og Vive, i alle fall på en del viktige punkter. Hvor dyre disse blir er imidlertid ennå ikke kjent. De rimeligste variantene er ventet å koste 300 dollar, som tilsvarer cirka 2500 kroner.

Sammenligningen med Rift og Vive er for øvrig ikke nødvendigvis helt gyldig, da Microsoft har indikert at brillene vil ha fokus på såkalt «blandet virkelighet», og ikke ren VR slik vi kjenner fra Rift og Vive. Detaljene omkring dette er imidlertid ikke helt klare, men vil trolig komme utover nyåret.

Samsung vil også være med på «blandet virkelighet»-dansen: Selskapet jobber visstnok med noe som skal bli enda bedre enn HoloLens »

annonse