Tek.no

Nyhet

Så fort du slipper taket, svever dronen i luften automatisk

Praktisk «selfie»-kamera er nå lagt ut for salg.

Hover Camera/YouTube
14 Okt 2016 11:00

I april i år kunne vi melde om en kameradrone med den litt uvanlige egenskapen at den simpelthen kan «slippes» i luften for deretter å sveve automatisk. Som blant andre Engadget har fått med seg er dronen nå omsider blitt lagt ut for salg.

Hover Camera Passport, som dronen heter, kan bestilles fra produsentens hjemmeside til en pris på 549 dollar, cirka 4500 kroner. Produsenten sender til Norge.

Intelligent og solid

Dronen har et ganske spesielt design med propeller som er omsluttet av beskyttende karbonfiber, som skal gjøre produktet ganske hardført. Dronen «foldes» ut før bruk og slippes i luften, og deretter er dronen i stand til å følge etter brukeren ved å spore enten ansiktet eller kroppen.

Dermed skal dronen altså være temmelig velegnet til selfie-bilder av ymse sorter. Det følger ikke med noen fjernkontroll. I stedet kontrolleres dronen over Wi-Fi med en mobilapp til Android eller iOS, dersom du vil styre den manuelt, og rekkevidden skal være opptil 20 meter.

Kan filme i 4K-oppløsning

Hover Camera

Kameraet på dronen tar opp video i opptil 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund, og tar stillbilder med 13 megapiksler. Den er en ganske lett liten sak, men en vekt på kun 242 gram inkludert batteri og ytre dimensjoner på 182 mm x 132 mm x 33 mm i sammenfoldet tilstand.

Batteriet er på 1360 mAh, og produsenten har tilsynelatende ikke oppgitt hvor lang flytid dette skal holde til. Mer informasjon finner du på produktsiden, og under kan du se en demonstrasjonsvideo av kameradronen.

Trenger du en ekstra rask drone? Denne kan fly i 80 kilometer i timen og har vinger »

Les også
Denne selfie-dronen følger etter deg ved å kjenne igjen ansiktet ditt
Les også
Det har endelig kommet et 4K-actionkamera som takler 60 bilder per sekund
Les også
Dette er et flyvende selfie-kamera du kan putte i lommen
Les også
Her er en drone som kan hjelpe deg å fiske
Les også
Denne dronen kan du bygge og programmere selv
Les også
DJI Phantom 4: Nå begynner det å ligne på noe
Les også
Dronen som kan fly i 80 km/t er snart klar for salg
Les også
3DR Solo: Dette er den beste dronen vi noen gang har fløyet
Les også
Dette skal være verdens raskeste kameradrone for forbrukere
annonse