Tek.no

Nyhet

Nå må Google klare seg uten Android-oppfinneren

Hjernen bak kjempesuksessen slutter.

Flickr/ Jol Ito

Andy Rubin, mannen som skal ha en stor del av æren for at operativsystemet Android for mobiler og nettbrett ble til, forlater nå Google. Det melder The Wall Street Journal.

Rubin skal etter ryktene lenge ha hatt tanker om å finne noe nytt å holde på med, til tross for at han den siste tiden har fått jobbe med ny og spennende robotteknologi (Ekstra) hos Googles X-labs.

Nå som avskjeden er kjent, forteller Rubin at han heller ønsker å fokusere på oppstartsbedrifter.

Ble selv kjøpt opp

Ikke så rart kanskje, da Android-skaperen selv ble med over til Google i 2005 da hans egen høyst suksessfulle oppstartsbedrift ble kjøpt opp og innlemmet i Google for å styrke deres satsning på mobiler.

Den gang så Android ganske så annerledes ut, og det var ikke før etter at Apple annonserte sin iPhone at det tok formen det har i dag – noe som i sin tid skapte skikkelig turbulens mellom Rubin og tidligere Apple-sjef Steve Jobs. Helt i begynnelsen var tanken at Android skulle være et operativsystem for kameraer.

Før Rubin begynte å utvikle Android, jobbet han med den spesielle telefonen Sidekick og gjorde faktisk også noen småting for Apple.

Google-sjef Larry Page uttalte til The Wall Street Journal at Rubin har vært med på å skape noe virkelig oppsiktsvekkende.

Android kjører i dag på over én milliard nettbrett eller smartmobiler. Over 700 000 nye enheter med operativsystemet blir aktivert hver eneste dag.

Vi tittet på nye Android tidligere i sommer:
Slik er Lollipop i forhold til KitKat »

(Kilder: TWSJ, The Verge)

Les også
Googles byggesett-telefon kan nå måle oksygeninnholdet i blodet
Les også
Apple opplever kraftig nedgang i iPad-salget
annonse

Les også