Nyhet

Her er de nye april-mobilene

En av vårens mest lovende mobiler er straks i salg.

En av vårens mest etterlengtede telefoner dukker opp i butikkhyllene i april. Vi snakker selvsagt om HTCs flaggskip One X. Denne telefonen kommer til å være den best utstyrte telefonen i butikkhyllene når den dukker opp rett over helgen.

Denne måneden er det dessuten HTC og Sony som dominerer butikkhyllene med til sammen fem nye modeller. Samsung og LG har én modell hver som slippes i løpet av april – men begges nye toppmodeller lar vente litt på seg. LGs Optimus 4X HD kommer litt senere i år, og arvtageren til Samsungs Galaxy S II er foreløpig ikke lansert ennå.

Vi starter like greit med å se på de tre One-modellene fra HTC.

HTC

HTCs One X er en av mobilene det har vært størst forventninger til denne våren, og nå er den straks i butikkene.

One X

HTCs nye One X-serie var et av høydepunktene blant mobilene som ble vist frem på Mobile World Congress i Barcelona. Nå kommer hele serien i butikkene i løpet av kort tid.

Modellen One X er toppmodellen i One-serien. Telefonen er utstyrt med Nvidias firekjernede Tegra 3-brikke. Her får du i tillegg en diger og høyoppløst skjerm på 4,7 tommer, som bærer det fikse navnet Super IPS LCD2.

HTC lover stor lagringsplass, svært godt kamera og heftig lydkvalitet som følge av samarbeidet med Beats by Dre. Dette er i aller høyeste grad en toppmodell, og dermed er også prisen litt hårete; rett over 5000 kroner må du ut med for å sikre deg HTCs nye flaggskip.

Les også: Sniktitt på HTC One X

Finn beste pris på HTC One X i prisguiden

HTC One S er litt mindre enn storebror One X – men også dette er en muskelmobil.

One S

One S er midterste bukken bruse i HTCs One-serie. Her får du en litt mindre skjerm, med lavere oppløsning enn i toppmodellen. Det er likevel snakk om en Super AMOLED-skjerm med 540 x 960 piksler, så alt tyder på at også denne er kapabel.

I stedet for Nvidias Tegra-brikke skjuler One S den så langt nyeste systembrikken fra Qualcomm; Snapdragon MSM8260A. Systembrikken skjuler det som sannsynligvis er den raskeste tokjerneprosessoren på markedet, og inni her finnes det også en kraftig grafikkbrikke.

Alt i alt virker One S å være en verdig lillebror til One X, uten at du må gi avkall på alt for mye. Ulempen er at også denne koster ganske mye. Her må du ut med 4500 kroner.

Les også: Les om HTCs kamerasatsing

Finn beste pris på HTC One S i prisguiden

HTC One V er den rimeligste av telefonene i One-serien.

One V

Lillebror i One-serien heter HTC One V. Her har det meste blitt en del mindre. Skjermen er på 3,7 tommer og har en oppløsning på 480 x 800 piksler.

Dette er dessuten den eneste av One-telefonene som bare stiller med en enkeltkjernet prosessor. Like fullt har den en klokkehastighet på 1 GHz, som burde bety at menyer flyter greit.

Som sine storebrødre har imidlertid One V lyd fra Beats by Dre, og dermed burde den være en god musikktelefon. Sammen med en pris på rundt 2600 kroner burde dette bety at One V blir en telefon som kjemper om ungdommens oppmerksomhet.

Les også: Les mer om lyden i HTCs One-serie

Finn beste pris på HTC One V i prisguiden

Sony

Akkurat som Xperia S har Sony Xperia P en lysstripe under skjermen.

Xperia P

Fra og med Sony Xperia S var Ericsson-navnet borte fra Xperia-modellene. I april kommer det nye telefoner i det som til sammen utgjør det første trekløveret av Xperia-modeller fra Sony. Xperia P er den mest påkostede av de to.

Som i Xperia S er det Sonys Bravia-teknologi som styrer den fire tommer store skjermen. Dette gir enormt lekker bildekvalitet i de fleste sammenhenger. Xperia P har dessuten en enormt lyssterk skjerm.

Med en prislapp på omtrent 3500 er Xperia P en rimelig velutstyrt mobiltelefon for pengene. Den skal nemlig ha både kvasst kamera og rask prosessor.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia P

Finn beste pris på Sony Xperia P i prisguiden

Xperia U er designmessig ganske lik de andre nye telefonene i Xperia-familien.

Xperia U

Xperia U er Sonys rimelige alternativ i den nye serien, men heller ikke den er noen svekling. Her er det doble prosessorkjerner, bakbelyst kamerabrikke og Bravia-skjerm.

Du må imidlertid leve med mindre skjerm enn på storebror Xperia P – her er den kun på 3,5 tommer.

Xperia U kommer med samme type design som sine storebrødre i serien. Det betyr en lyslist nederst på telefonen. Lyslisten kan signalisere hendelser på telefonen, eller bare vise deg hvor snarveistastene fins.

Prisen på rett over 2000 kroner antyder at Xperia U blir en verdig etterfølger etter Sony Ericssons utmerkede budsjettelefon Xperia Neo.

Finn beste pris på Sony Xperia U i prisguiden

LG

Optimus L7 er den største av telefonene i LGs nylanserte L-serie.

Optimus L7

Optimus L7 er en av LGs nylanseringer fra Mobile World Congress for en måned siden, og den er en del av en ny designserie fra LG.

Dette er ikke den aller råeste telefonen på spesifikasjoner, men den er likevel greit utstyrt. Skjermen er en IPS-variant på 4,3 tommer, noe som burde borge for god bildekvalitet.

Tokjerneprosessoren skulle sørge for at det meste foregår kjapt og greit på skjermen. Synes du skjermen på Optimus L7 er for liten har den også HDMI slik at du enkelt kan sende bildet ut til en storskjerm. L7 vil ha en veiledende pris på rundt 2500 kroner når den havner i butikkhyllene.

Les også: LG tyvstarter på lanseringsfesten

Finn beste pris på LG Optimus L7 i prisguiden

Samsung

I april kommer Samsung med en knøttete Android-telefon.

Galaxy Pocket

Samsungs Galaxy Pocket er en relativt liten Android-telefon. Skjermen er på beskjedne 2,8 tommer, og de ytre målene er heller ikke voldsomme – selv om den er noe tykkere enn større toppmodeller.

Mini-Androiden har de fleste teknologier du regner med å finne i en ny smarttelefon, så som trådløst nett og GPS. Den skal også ha en prosessor på 832 MHz, og det burde borge for helt grei hastighet i menyene, selv om dette ikke er noen muskeltelefon.

At dette er en relativt enkelt bestykket telefon reflekteres i prisen. Ifølge Samsung skal Galaxy Pocket koste omkring 1200 kroner når den havner i butikkhyllene i løpet av april.

Les også: Samsung lanserer mini-Android

Finn beste pris på Samsung Galaxy Pocket i prisguiden

ZTE

Blade II skal by på mer av alt som den forrige gjorde – og den var et veldig godt kjøp.

Blade II

ZTE Blade II er oppfølgeren til en av fjorårets beste billig-Androider. ZTE følger opp med enda en prisgunstig telefon, men har puttet inn enda mer kraft siden sist.

De største forskjellene på Blade og oppfølgeren er at den nye telefonen har fått oppgradert kamera og raskere prosessor.

Blade II kommer til å koste omkring det samme som forløperen, altså omkring 1500 kroner.

Les også: Test av forløperen; ZTE Blade

Les også
Samsung lanserer mini-Android
Les også
Denne  mobilen fungerer i solen
Les også
Denne skulle vi gjerne beholdt
Les også
LG tyvstarter på lanseringsfesten
annonse