Til hovedinnhold

Sony går til angrep på Spotify og WiMP

Ny streamingtjeneste lanseres i Norge.

Sony har nå lansert sin nye nettbaserte streamingtjeneste Music Unlimited i Norge. Dermed kaster Sony seg inn i konkurransen med Spotify og WiMP om det norske markedet – og det til 10 kroner mindre enn fullversjonene til sine konkurrenter, det vil si 89 kroner i måneden.

Music Unlimited kan by på 12 millioner låter fra en rekke ulike selskaper – og begrenser seg derfor ikke kun til artister signert hos Sony Music.

Ingen installasjon

Den nye tjenesten skiller seg fra Spotify og WiMP ved at man ikke behøver å installere et eget program på PC-en for å kunne høre på musikken – noe som gagner de uten administratorrettigheter på for eksempel en PC på jobben eller skolen.

Har man Sony-utstyr i hjemmet, vil man kunne dra nytte av fordeler som å blant annet spille av musikken på sin PlayStation 3 – som ofte er koblet til hjemmekinoanlegget i de tusen hjem. Android-telefoner har også tilgang til å bruke tjenesten, mens det ennå ikke eksisterer en egen iPhone-app.

Din egen musikksamling

En sentral egenskap ved Music Unlimited er muligheten til å synkronisere sitt eget MP3-bibliotek med tjenesten. Denne funksjonen kalles Music Sync og lar brukere kunne lytte til sine personlige MP3-samlinger hvor som helst og når som helst via nettskyen.

Man kan også få tilgang til kun Music Sync for 49 kroner i måneden. Dermed kan man lytte til egen musikk via skyen og lage skreddersydde radiokanaler basert på ulike artister uten tilgang til resten av tjenesten. Man har derimot ikke muligheten til ubegrenset bruk, slik som med fullprisutgaven.

Sjekk ut Music Unlimited på music.sonyentertainmentnetwork.com.

Les også
Platebutikkene er døden nær
Les også
Hackere kan ha stjålet ukjente Michael Jackson-sanger
Les også
WiMP lanseres for kabelkunder
Les også
Streaming stanser piratkopiering
Les også
Si hallo til Spotify Apps
Les også
Over 200 plateselskaper trekker seg fra Spotify
Les også
Spotify-konkurrent slippes i 100 land
Les også
Spotify og Boxee slår sammen kreftene
annonse