Tek.no

Nyhet

Google Music lanseres i dag

10 Mai 2011 11:41

Audiovisuelt.no har vi tidligere skrevet om rykter rundt Googles kommende musikktjeneste, og at Google krangler med plateselskapene.

Nå er det så å si offisielt – Google Music skal mest sannsynlig lanseres i dag på den to dager lange konferansen Google I/O 2011 i San Francisco.

Ikke noe salg

Blant det som ventes av Google Music er noe tilsvarende Amazons nettskytjeneste – som innebærer et digitalt "skap" for musikk man kan ha tilgang til over nett.

Google skulle opprinnelig også tilby kjøp av musikk, men forhandlingene med plateselskapene har strandet inntil videre på grunn av det Google mener er urimelige betingelser.

I stedet vil Google Music friste med gratis lagringsplass for 20 000 sanger – uavhengig av størrelsen på hver låt. Til sammenlikning tilbyr Amazon plass til bare 5 GB – noe som tilsvarer 1200 låter i middelmådig bitrate.

Koble til musikken fra hele verden

Dette betyr at man kan laste opp tusenvis av egne låter til tjenesten, for deretter å kunne høre på disse over hele verden via Internett fra PC-en, Android-baserte smarttelefoner og nettbrett – eller andre enheter som støtter Flash.

Med dette vil Google forsøke seg på konkurranse med tjenester som Spotify – som tilbyr adgang til et enormt bibliotek med musikk fra hele verden. Forskjellen ligger i at man nå vil ha tilgang til kun egen musikk, og det gjenstår å se om Google vil fortsette å ekspandere til kjøp og salg.

Google vil antakelig tilby tjenesten i betaversjon de neste ukene til amerikanske brukere, og den vil først kun være tilgjengelig gjennom invitasjon for eiere av Verizon Xoom. Senere kan man også registrere seg på music.google.com for tilgang.

Følg med på googlemusicservice.com for løpende oppdateringer om tjenesten.

(Kilder: Engadget, Gizmodo (1), Gizmodo (2), The Wall Street Journal)

Les også
Slik skal Sony slå Spotify
Les også
Er dette Spotifys nye konkurrent?
Les også
Lanserer album som ti apper
Les også
Spotify utfordrer Apple
Les også
Google vil lansere musikktjeneste
annonse

Les også