Til hovedinnhold

Sony skal lansere brillefrie 3DTV-er

Men vi må vente i tre-fire år.

Sony skal lansere brillefrie 3DTV-er, OLED-TV-er og 4K-produkter i løpet av de neste tre til fire årene. Dette forteller direktøren i Sony Gulf, Osamu Miura, til Gulf Times.

Fremskritt

– Forskningen gjør fremskritt innen brillefrie 3DTV-er som tilbyr bedre bildekvalitet, OLED-TV-er som tilbyr lysere og skarpere bilder mens de samtidig bruker mindre strøm, og 4K-teknologi som kan levere fire ganger oppløsningen til Full HD, forteller Miura, som fortsetter:

– Vi besitter allerede teknologien for brillefrie 3DTV-er og en konkurrent har allerede lansert et produkt med denne teknologien. Teknologien blir benyttet i vår 3D-handycam, men det er en veldig liten LCD. Hvis man vil nyte brillefri 3D på en større skjerm, så tar det tid. Den nåværende teknologien kan ikke tilfredsstille kravene til forbrukerne, og derfor utvikler vi den videre.

OLED og 4K

Sony har også begynt å reklamere for OLED-teknologi til profesjonelle skjermer innen kringkasting og medisin, og et ti tommer stort produkt er først ute.

– Vi foretrekker å konsentrere oss om OLED fremfor LCD eller LED, sier Miura. – I løpet av tre eller fire år, vil OLED-teknologien dukke opp på forbrukermarkedet i stor skala.

I tillegg til brillefri 3D og OLED, utvikler Sony 4K-teknologi, og har tidligere lansert en 4K-projektor.

– For å vise 4K-kvalitet trenger man programvare. Nå har vi et programvareselskap som jobber sammen med våre avdelinger for maskinvare og teknologi, og innen tre til fire år vil 4K bli lansert i forbrukerprodukter som videokameraer, avslutter Miura.

annonse