Microsoft lytter til brukerne

Gjør en rekke endringer hos filbehandlingen i Windows 8.

Mange av nyhetene rundt Windows 8 har dreid seg om kompatibiliteten med nettbrett, men det kommer mange endringer til operativsystemet som også gagner den jevne PC-bruker.

På sin Building Windows 8-blogg har Microsoft spurt, leserne har svart og Microsoft har lyttet. I en serie med bloggposter om filbehandling fikk selskapet inn over 2200 kommentarer med forslag til endringer, og nå kommer de foreløpige resultatene.

Mer sømløs kopiering

For det første vil flere av de kjipe delene av filbehandling bli kastet i søpla. Når du kopierer innhold til en annen mappe, vil ikke Windows lenger spørre om du vil skrive over filer med samme navn, dato og størrelse. Isteden vil operativsystemet ignorere disse filene, da de sannsynligvis er 100 prosent like.

Hvis du har en stor kopieringsjobb, vil eventuelle meldinger dukke opp helt til slutt, fremfor å sette hele prosessen på pause midt i eller ved begynnelsen.

Kopiering av filer blir satt automatisk på pause når systemet går i dvale, og blir gjenopptatt når maskinen startes igjen. Når man overfører filer via en trådløs forbindelse og senere bytter om til en fast tilkobling, skal Windows selv benytte seg av den raskeste veien – slik at man slipper å stoppe og begynne på nytt igjen.

Ribbon i Explorer

Windows Explorer får seg et nytt utseende, og tar i bruk Ribbon-funksjonen kjent fra Microsoft Office. Ribbon er omdiskutert, og som følge av dette har Microsoft latt den være minimert som standard i Explorer.

Ribbon er minimalisert som standard.

Når man tar i bruk Ribbon, kan man holde musepilen over de ulike knappene og se hvilke hurtigtast-kombinasjoner som gjelder. I tillegg kan man selv tilføye mapper til startmenyen og programmer til startskjermen.

Brukere kan også stille inn Explorer slik at det blir automatisk synkronisert med dine andre datamaskiner. På denne måten slipper man å justere innstillinger manuelt for hver Windows 8-PC man eier.

Det er ventet at Windows 8 blir lansert i åpen beta snart.

(Kilde: Microsoft)

Les også
Nå er Windows 8-logoen offisiell
Les også
Her er Microsoft Office 15
Les også
Dato for Windows 8-beta er spikret
Les også
Kom lettere på nett med Windows 8
Les også
Styr Windows 8 med øynene
Les også
Det blir lettere å installere Windows 8
Les også
Windows 8 vil plage deg mindre
annonse