Nyhet

- iPad 3 får svært høyoppløst skjerm

Oppløsningen øker til 2048 x 1536 piksler, ifølge skjermanalytiker.

Analytiker Richar Shim i DisplaySearch sier til Cnet News at Apple er godt i gang i jakten på en betraktelig bedre skjerm til iPad 3. Mens dagens iPad 2 har en oppløsning på 1024 x 768 piksler, vil neste generasjons QXGA-skjerm få hele 2048 x 1536 pikslers oppløsning.

Ifølge Shim har Apple inngått avtaler med både Samsung, Sharp og LGD om produksjonen av skjermene. Det er ikke snakk om en skjerm med AMOLED-teknologi - i stedet bruker den IPS ("In-plane switching"), i likhet med dagens Apple-produkter.

- Jeg vil tro at det er en bekymring rundt leveringen, grunnet oppløsningen på skjermen, men nå har de tre forskjellige leverandører allerede. Det burde være nok til å kunne lansere produktet, sier Shim til Cnet News.

Han ser for seg at de aller første iPad3-ene produseres i desember. Dermed skal de være klare til lansering i januar 2012, dersom Apple ønsker det, med en større utrulling i februar og mars.

Shim nevnte også at Apple pønsker på en mindre utgave av sin iPad, en med en 7,85-tommer stor skjerm, og at denne kanskje kommer i andre halvdel av 2012. Lignende rykter har vi hørt mange ganger om Apples produkter, men Shim holder fast ved at dette er en reell mulighet fordi etterspørselsen etter et mindre nettbrett tilsynelatende er stor.

(Kilder:Cnet News)

annonse