Til hovedinnhold

Spray antennen rett på veggen

Antenne-på-boks kan erstatte stygge mobilmaster.

Mange synes at antenner skjemmer både landskap og bygninger, men nå kan det bli en slutt på disse utstikkerne. En ny løsning er nemlig på vei – en løsning som gjør at man kan spraye antennen på veggen i stedet.

Den oppsiktsvekkende ideen dukket opp på Googles konferanse Solve for X, hvor man kan fremme prosjekter som skal løse diverse globale problemer.

– Bare å spraye

Ideen om antenne-på-boks ble presentert av Anthony Sutera, sjef for selskapet Charmtech Enterprises. Han forklarte ikke teknologien bak sprayen, men den skal fungere ved å bare spraye på for eksempel en vegg.

Andre eksempler som ble dratt frem var å gjøre om et tre til en antenne ved å spraye det. Treet skal dermed overføre VHF-signaler til et fly tusenvis av meter oppe i lufta og så videre.

Alt kan brukes

Antenne-på-boks skal visstnok bruke mindre energi enn tradisjonelle antenner, og ettersom man bare kan spraye det på ting, fungerer så å si alt som mottakere. Antennetårn kan dermed byttes ut med trær, bygninger eller skilt.

Det har foreløpig ikke kommet frem når denne teknologien blir tilgjengelig for allmenn bruk. I mellomtiden kan du ta en titt på videoen nedenfor for mer informasjon:

(Kilde: The Wall Street Journal)

annonse