Tek.no

Nyhet

Panasonic satser knallhardt

Mener microFourThirds kan kjempe mot speilreflekser

15 Feb 2012 18:24

Panasonic vil satse knallhardt på kompakte systemkameraer i tiden framover. Det avslører produktdirektør Ichiro Kitao i et intervju med britiske Amateur Photographer. Panasonic har sammen med Olympus hatt stor suksess med microFourThirds-systemet, men de frykter nå økt konkurranse fra andre fotoprodusenter. Derfor vil de slippe flere lyssterke fastobjektiver og et høykvalitets systemkamera i kompakt kropp.

Vil være ledende
Sony og Pentax er blant de nyeste deltakerne i kappløpet om de beste kompakte systemkameraene, og de har valgt å sette inn sensorer av størrelsen APS-C i sine kameraer, tilsvarende det som er i de fleste speilreflekskameraer. Det er ofte en sammenheng mellom sensorstørrelse og bildekvalitet, men på tross av dette tviholder Panasonic på mFT-systemets mindre sensorer. Ambisjonene er ikke mindre av den grunn.

Panasonic har mål om å være ledende på kompakte systemkameraer, og for å møte konkurransen fra andre produsenter skal de slippe et kamera som skal være "very high-end", ifølge Kitao. Foreløpig er det få opplysninger å hente om dette kameraet, annet enn at det vil toppmodellen i Panasonics mFT-serier. Kitao forklarer mFT-satsningen med å vise til at systemet gir en perfekt balanse mellom kamerastørrelse, objektivstørrelse og pikselstørrelse for god bildekvalitet i et kompakt systemkamera. Samtidig skal kameraene være en reell utfordrer til speilreflekskameraer.

Panasonic har hatt stor suksess med sine mFT-kameraer. Her er en av dem, Lumix GX1.

At Panasonic har hovedfokus på mFT-systemet er ikke tilfeldig. Kitao forteller at selskapet vil være best mulig på det de allerede kan, i stedet for å satse store summer på nye områder hvor de allerede ikke er etablert.

Fortsetter Leica-samarbeid
Den økte konkurransen vil også føre til nye objektiver, forteller Kitao. I framtiden kan vi forvente å se flere fastobjektiver spesiallaget til Panasonics kameraer. Selskapet har et tett samarbeid med Leica, og de beste fastobjektivene vil bære den legendariske objektivprodusentenes navn, forteller Kitao. I tillegg til at fastobjektivene skal bli enda mer lyssterke, vil pancake-objektivene bli enda mer kompakte.

Det vil bli spennende å følge med på utviklingen innenfor det kompakte systemkamera-markedet fremover. For øyeblikket er det et bredt utvalg i kameraer og objektiver der, men utviklingen vil nok ikke stagnere av den grunn.

annonse

Les også