Her er flere av Gigabytes kommende hovedkort

Vi har tittet på fire ulanserte hovedkort.

Hardware/Las Vegas: Det er ikke så ofte vi får lov til å skrive om kommende hovedkort, men denne gangen fikk vi grønt lys. I en halvmørkt hotellrom i Las Vegas fikk vi se flere kommende hovedkort fra Gigabyte, basert på Intels Z77-brikkesett. Selve brikkesettet er under NDA, hvilket innebærer at de tekniske egenskapene blir holdt hemmelig. Det eneste som er kjent er at de byr på støtte for Intels kommende prosessorer produsert ved 22 nm-teknikk.

G1 Sniper 3

En annen detalj som ble trukket frem var implementeringen av mSATA på flere av kortene, altså en mulighet for å sette små SSD-enheter rett på hovedkortet. Denne funksjonaliteten fikk vi høre at hadde vært såpass populær på forrige generasjon at den ble videreført på disse nye kortene.

G1 Sniper M3
GA-Z77X-UD5H
GA-Z77X-UD3H

G1 Sniper 3 og G1 Sniper M3

Her er kortene for spilleren. Hovedforskjellen ligger i at M3 bruker mATX-formatet, og det får en del konsekvenser.

G1 Sniper 3 har hele fire PCIe x16-spor, da med PCIe versjon 3.0. I tillegg noterer vi oss et vanlig PCI-spor og to PCIe x1. Ti SATA-porter har det også blitt plass til, samt et mSATA-spor. USB 3.0 er naturlig nok også på kortet. Av tilkoblinger for skjermer finner vi HDMI, DVI, RGB og DisplayPort.

Videre har G1 Sniper 3 nettverkskontroller fra Killer og en egen lydbrikke fra Creative Labs. Vi noterer oss også en innebygget hodetelefonforsterker.

Lillebror, M3, har tre PCIe x16-spor og et PCIe x1. Nettverkskontrolleren kommer her fra Intel, men også dette kortet har lydbrikke fra Creative. mSATA-sporet har måttet vike på grunn av kortets størrelse, og vi finner bare fem vanlige SATA-spor her. Men igjen, dette kortet er beregnet for spilleren på farten, og da burde det holde med SATA-kontakter likevel.

GA-Z77X-UD5H og GA-Z77X-UD3H

Dette er to litt mer tradisjonelle kort fra Gigabyte, men også her finner vi godt med tilkoblingsmuligheter. HDMI, DVI og DisplayPort er på plass, det samme er dobbel PCIe x16 3.0. Målepunkter for dem som liker å måle diverse spenninger er også på plass.

Begge kortene har tre PCIe x16-spor, tre PCIe x1-spor og et vanlig PCI-spor. I tillegg finner vi ni interne SATA-spor samt mSATA da.

annonse