Nyhet

Mercedes-Benz viser EQV med et batteri på hele 100 kWh

Mercedes-Benz første elbil i EQ-serien, EQC, er i disse dager på vei ut på norske veier.

Nå lanserer Mercedes-Benz det neste medlemmet i EQ-serien, en såkalt MPV – multi-purpose vehicle eller flerbruksbil. Disse kalles gjerne også for minivan eller folkefrakter.

90 kWh netto

Førermiljøet i EQV.

Konseptet for EQV, som bilen heter, ble vist frem på bilmessen i Genève tidligere i år, mens det nå er den endelige produksjonsmodellen Mercedes-Benz viser.

EQV får et batteri på 100 kWh brutto og 90 kWh utnyttbart, som Mercedes-Benz estimerer skal gi en rekkevidde på 405 kilometer.

Bilen vil fåes i to størrelser, henholdsvis 5.140 og 5.370 millimeter lang, med akselavstander på 3.200 og 3.430 millimeter. Den kan konfigureres med enten frittstående seter eller setebenker, som til sammen gir enten seks, syv eller åtte seter fordelt på tre seterader.

I tillegg kommer bagasjeplass på 1.030 liter.

Med enkeltseter vil bilen ha plass til seks. Disse kan også byttes ut med benkerader.

110 kilowatt lading

Bilen vil ha forhjulsdrift og en motor som yter 150 kilowatt (204 hestekrefter). Maksimalt dreiemoment er på 362 Nm og toppfarten er oppgitt til 160 kilometer i timen.

Setene kan også vendes forover.

Hurtigladekapasiteten er på maksimalt 110 kilowatt, noe som skal gi lading fra 10 til 80 prosent på rundt 45 minutter. Som på EQC vil EQV ha Mercedes-Benz såkalte MBUX-brukergrensesnitt, som også innebærer stemmestyring.

Bilen skal vises frem for offentligheten for første gang på bilmessen i Frankfurt i september.

Tilgjengelighet eller prising er ikke offentliggjort, men vi har forespurt Mercedes-Benz Nyttekjøretøy om flere opplysninger.

– EQV vil bli tilgjengelig på det norske markedet, men foreløpig har vi ikke bekreftet informasjon om tidspunktet for norsk markedslansering. Både norsk pris på EQV og hvordan den blir avgiftsbelagt er det for tidlig å si noe om, sier PR-og informasjonssjef Olav-K. Thingwall til Tek.no.

annonse