Verdens største spill har slått seg sammen med verdens største filmserie

Slik gikk det da vi spilte som Thanos i Fortnite.

Det svært populære skytespillet Fortnite fikk for ikke mange dager siden en helt ny sesong, og som sesongens første «Limited Time Mode» har utvikler Epic Games inngått et noe uvanlig partnerskap med Marvel.

Marvel, som nok er mest kjent for sine mange superhelter, hadde nylig stor suksess med filmen «Infinity War», der superskurken Thanos forsøker å utslette halve menneskeheten. Så, hvem er det vel da mer naturlig å inkludere i Fortnite?

Det må ha foregått heftige forhandlinger, men ett er sikkert: Tirsdag kveld landet Thanos på Fortnite-øya, i en egen tidsbegrenset modus kalt «Infinity Gauntlet». Her kan du spille som Thanos selv om du skulle være så heldig å finne denne gylne hansken. Du kan se hvordan det fungerer i Epic Games' introduksjonsvideo.

Sååååå... hva kan man gjøre som Thanos?

Slik ser det ut når du får tak i hansken.

Undertegnede har selv prøvd ut modusen i fem-seks kamper i løpet av tirsdag kveld, og har altså gjort seg noen erfaringer. I starten av kampen faller hansken dramatisk fra himmelen som en meteor, og markeres i kartet og retningsviseren med et symbol. Deretter er det simpelthen et rotterace for å få tak i den.

Når du først makter å få kloa i hansken, vil du slynges opp i luften, forvandles til Thanos og ganske snart proklamere på meget skummelt vis: «The end is near».

Deretter vil du fly i stor hastighet mot bakken, akkurat som når man lander i starten av spillet. Som Thanos kan man imidlertid forårsake stor skade når man lander. Ikke bare i starten, men også ellers; dette er én av fire egenskaper Thanos besitter:

  • Slag – Thanos slår kraftig fremover, og ødelegger både bygninger, skader fiender og slår dem tilbake
  • Nedslag – Thanos lander med en knyttneve, og skader alle i området rundt ham og ødelegger bygninger
  • Laser – Benytter én av steinene i hansken til å skyte en laserstråle mot fiender, og skader dem over tid. Skader også bygninger
  • Hopp – Thanos lader opp over tid, og hopper høyt opp i luften
Thanos' laserstråle, her i ferd med å totaldestruere undertegnede.

I hoppet kan Thanos også bruke både laser og nedslag. Det første gjør at Thanos står stille i luften, og gjør ham altså ganske utsatt for skudd. Det siste er langt mer foretrukket, spesielt fordi Thanos da også får en svært effektiv måte å bevege seg over store avstander gjennom luften på.

Dette er viktig, ettersom Thanos ikke kan gjøre noe utenom disse fire tingene. Det betyr at han hverken kan bygge (noe som er helt essensielt i spillet), plukke opp gjenstander, bruke stasjonære gjenstander som «jump pads», hoppe vanlig eller – aller viktigst – regenerere liv.

Derimot kan han regenerere skjold, noe han har enten 300 eller 200 av. Regenereringen skjer hver gang man som Thanos tar livet av en annen spiller, så at Thanos-spillere er ganske aggressive er neppe overraskende.

Ny venteskjerm.

Om man greier å skyte vekk alt skjolder, vil man imidlertid kunne begynne å skade Thanos – og livet kommer aldri tilbake. Liv har skurken kun 700 eller 800 av, så når dette når 0 spilleren ferdig som Thanos og hansken faller igjen til bakken slik at noen nye kan plukke den opp.

Mange andre endringer i modusen også

Så, var dette alt det nye i modusen? Nei, selvfølgelig ikke! Epic Games er glade i å tilpasse modusene sine på mange måter, og denne gangen er listen ganske fyldig. For eksempel varer runden i maksimalt 15 minutter, med en langt raskere innskrenking av det spillbare området enn ellers. Utenfor det spillbare området tar man også langt mer skade enn i «vanlig» Fortnite.

Mengden kister, våpen og generelle ressurser som forekommer på spillkartet er også langt større enn ellers, og ut av kistene får man kun våpen av de tre beste variantene: Rare, Epic og Legendary. Mange andre endringer er også på plass, av mindre viktighet.

Du kan alltid se Thanos.

Eksempelvis er mengden granater og bandasjer rundt om på banen redusert, og sjansen for at det endelige spillbare området ender mot utkanten av kartet økt med 25 prosent.

Det meste er nok for å balansere spillet bedre nå som det tross alt vandrer en gudelignende skapning rundt på banen, men sannheten er uansett at du er ganske overveldende for de fleste fiender om du først har fått kloa i hansken. Det opplevde undertegnede selv litt for mange ganger i et forsøk på å få hansken.

En siste fordel alle spillere som ikke er Thanos får, er muligheten til å alltid se hvor Thanos-spilleren befinner seg i kartet og på retningsviseren, samt hvor mye liv og skjold han har igjen. Dermed kan du i det minste slå til på det beste tidspunktet, for å få en liten fordel i kampen.

Sesong fire er kanskje i gang i Fortnite, men fikk du med denne historien?
Dette himmellegemet har fått det til å koke på nettet »

Les også
Slik ser Fortnite Battle Royale ut på Nintendo Switch
annonse