Til hovedinnhold

Kryptovalutaene fortsetter å falle kraftig

Bare Bitcoin sank med 30 prosent bare den siste uken.

Colourbox/29687200

Vi meldte i januar at samtlige kryptovalutaer var i ferd med å synke kraftig i verdi, og det ser ikke ut til at vi får noe kraftig oppsving med det aller første. Det rapporterer blant andre CoinDesk.

På fredag hadde samtlige av de ti største digitale valutaene en tosifret nedgang bare de siste 24 timene. Tidlig på dagen var Bitcoin alene helt nede i 7800 dollar, det laveste nivået på rundt tre måneder, som man kan se av tallene hos CoinMarketCap.

Bitcoin-verdien lå på rundt 12 000 dollar for bare en uke siden, og har dermed sunket cirka 30 prosent bare de siste syv dagene. Om man sammenligner med midten av desember, da valutaen hadde en topp på 20 000 dollar, har verdien sunket godt over 50 prosent.

Skjermdump/CoinMarketCap

Trolig Kina-relatert

Alt er imidlertid relativt, og om man ser utviklingen i et større perspektiv er det ingen tvil om at virtuell valuta har vært en god investering tross de kortsiktige svingningene. I mai i fjor lå Bitcoin-verdien på bare 2000 dollar, og ved overgangen til 2017 lå verdien på kun 1000 dollar.

Det er uvisst akkurat hva som er årsaken til den pågående nedgangen i kryptovalutamarkedet, men trolig spiller Kina en rolle. Som Bloomberg nylig rapporterte har kinesiske myndigheter nemlig nå trappet opp kampen mot virtuelle valutaer og rettet fokuset mot både mobilapper og Internett-plattformer som tilbyr børs-aktige tjenester.

Kina har lenge hatt en udelt negativ holdning til kryptovalutaene, og allerede i 2014 nedla den statlige, kinesiske banken ICBC, som er verdens største bank, et totalforbud mot Bitcoin. Også på våre breddegrader er banker skeptiske, og som vi nylig rapporterte har den nordiske storbanken Nordea nå nedlagt forbud mot å handle kryptovaluta for alle sine ansatte.

Samsung lager nå egen maskinvare for kryptovaluta-graving »

annonse