Nyhet

Mobiler som takler nedlastingshastighet på 2 Gbit/s skal komme allerede i år

Qualcomm skal vise frem sin nye Snapdragon X24-modem ganske snart.

Med Qualcomms nye mobilbrikke Snapdragon 845 kommer med et modem som gir nedhastigheter på opptil 1,2 Gbit/s, men allerede nå har selskapet et enda raskere modem på gang. I en pressemelding har Qualcomm nemlig avduket sin nye Snapdragon X24.

Snapdragon X24 skal være det første kategori 20-LTE-modemet på markedet, som innebærer at det takler nedhastigheter på helt opptil 2 Gbit/s.

Ifølge Qualcomm er det ventet at de første kommersielle enhetene med det nye modemet vil dukke opp innen utgangen av inneværende år, og selskapet skal demonstrere teknologien i samarbeid med Ericsson allerede på MWC-messen i slutten av denne måneden.

Illustrasjonsbilde. Bilde: Qualcomm

Jobber også med 5G

Det nye modemet skal trolig bygges inn i den neste prosessorbrikken fra Qualcomm, da deres nyeste Snapdragon 845-brikke kommer med X20-modemet, som altså takler maksimalt 1,2 Gbit/s.

Qualcomm skriver i pressemeldingen at det nye modemet er ment å legge grunnlaget for de nye hastighetene vi v il få med den fremtidige 5G-teknologien. Vi meldte nylig at Qualcomm allerede jobber med mobilprodusenter om å få på plass 5G-støtte i mobiler en gang i løpet av neste år.

Med det nye X24-modemet fra selskapet kan mobiler med støtte for ekstreme hastigheter altså komme noe tidligere, men hvorvidt man faktisk får utnyttet det er en annen sak. Det hele avhenger av hvor langt man kommer med utbyggingen av nettverkene, men her i Norge har Telenor allerede begynt å satse ganske aggressivt på 5G-utbygging.

Av andre detaljer støtter Snapdragon X24 såkalt «7X carrier aggregation», en løsning for å koble sammen flere samtidige tilkoblinger og frekvenser for å få størst mulig båndbredde, og 4x4 MIMO. Les mer hos Qualcomm.

Qualcomms nye mobilbrikke Snapdragon 845 gjør det bra i de første ytelsestestene, melder flere nettsteder »

Les også
Snart skal gapet mellom topptelefoner og billigere modeller bli mindre
Les også
I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
Les også
Snapdragon 845 imponerer i de første ytelsestestene
Les også
Disse mobilprodusentene vil bli først ut med 5G-støtte
Les også
Nye detaljer om Samsungs nye prosessor avslører iPhone X-lignende funksjoner
Les også
Snapdragon 845 er lansert
annonse