Tek.no

Nyhet

Verdens tynneste og kraftigste hybrid

Dette er Dells nye XPS 15.

Dell
Eigil Knudsen
10 Jan 2018 17:00

Dell har allerede sluppet en hybridversjon av 13-tommeren i sin kjente XPS-serie av bærbare. I forbindelse med CES-messen har PC-giganten nå kunngjort en hybridversjon av 15-tommeren også – og selskapet sparer ikke på superlativene denne gangen.

XPS 15 2-in-1, som den nye modellen heter, beskrives av Dell som både den kraftigste og tynneste 15-tommers hybridmodellen på markedet. Det som Dell mener rettferdiggjør denne spenstige karakteristikken er at maskinen skilter med en livvidde på kun 16 millimeter på det tykkeste.

Dell

Solid innmat

I tillegg kan den utstyres med opptil Intel Core i7 8705G-prosessor av åttende generasjon og RX Vega M-grafikk med 4 GB videominne. Man kan også stappe inn en SSD på opptil 1 TB og maksimalt 16 GB minne.

Den 15,6 tommer store skjermen, som altså kan vippes rundt slik at PC-en kan brukes som nettbrett, kan fåes med enten full HD-oppløsning eller QHD-opplsøning på 3200 x 1800 piksler. Den har også såkalt InfinityEdge-design, som innebærer tynne rammer – så tynne at maskinen ifølge Dell også er verdens minste 15-tommers hybrid.

Kroppen er laget av CNC-frest aluminium, med håndleddsstøtte i karbonfiber, og Gorilla Glass 4 beskytter skjermen. Batteritiden skal ligge på 15 timer for FHD-versjonen, men vil ligge en del lavere på QHD-versjonen.

Startprisen på den nye XPS 15-modellen er 1300 dollar i USA, hvor maskinen blir tilgjengelig en gang på vårparten. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Dell har også sluppet ny versjon av XPS 13: Den er tynnere enn noensinne og har 4K-oppløsning »

Les også
HP sier at dette er verdens kraftigste hybrid-PC
Les også
Dells nye spillbærbare har 4K-oppløsning og i9-prosessor
Les også
Panasonic har sluppet en ny nettbrett-PC som tåler «alt»
Les også
HP kaller dette «verdens tynneste» arbeidsstasjon
Les også
Dells lekre XPS 13 blir enda tynnere og kommer nå med 4K-skjerm
annonse

Les også