Tek.no

Nyhet

Apple skal trolig lansere flere apper til Android

Apple Music blir trolig ikke den siste som kommer til erkekonkurrentens plattform, sier rykter.

Google Play
7 Feb 2016 13:28

I oktober i fjor skjedde det noe smått historisk, da Apple for første gang lanserte en app til Android-plattformen i form av Apple Music. Nå ser det ut til at strømmetjenesten på ingen måte vil bli den siste Apple-tjenesten som blir tilgjengelig på erkekonkurrentens plattform.

Som nettstedet 9to5mac melder kom de nye opplysningene frem under en tale som nylig ble holdt av Apple-sjefen Tim Cook i forbindelse med de seneste kvartalstallene.

Lodder stemningen

Under talen, som riktignok kun er blitt referert av andre, skal Cook ha uttalt at selskapet bruker Apple Music til å «lodde stemningen» for å eventuelt øke tjenestetilbudet på andre plattformer.

Det er Tim Cook selv som skal ha hintet om flere Apple-apper til Android.
JStone/Shutterstock.com

Uten at dette kan regnes som en eksplisitt bekreftelse, gir uttalelsen en ganske klar indikasjon på at iPhone-produsenten er åpne for å slippe flere apper til Android i fremtiden.

Mange muligheter

Akkurat hva slags apper vi i så fall kan vente oss er uvisst, men som blant andre Engadget peker på vil kanskje diverse iCloud-tjenester være et naturlig sted å starte. Et annet logisk valg kunne være meldingstjenesten iMessage. En annen mulighet kunne kanskje være mobilbetalingsløsningen Apple Pay.

Et av usikkerhetsmomentene er imidlertid hvor mye etterspørsel det er etter iOS-apper på Android, da plattformen allerede er ganske velfylt. Ennå er heller ingenting offisielt bekreftet fra Apples hold.

I mellomtiden tar Google nye grep for å møte konkurransen fra Apple: Nå vurderer selskapet større kontroll over Nexus-serien »

Les også
– Apple planlegger store endringer i app-butikken sin
Les også
Apple Music ble akkurat bedre på Android enn iOS
Les også
Apples «Spotify-killer» har allerede 10 millioner brukere
Les også
Slik ser Apple Music ut på Android
annonse

Les også