Til hovedinnhold

Nord-Korea klandrer USA for nettangrepet og kaller Obama en «apekatt»

Og i helgen ble Nord-Korea rammet av enda et Internettbrudd.

Komedien «The Interview» har satt de diplomatiske båndene mellom USA og Nord-Korea på alvorlige prøver. USA mener de har beviser på at Nord-Korea stod bak hackerangrepet mot Sony Pictures, og lovet å slå tilbake etter at landet kom med alvorlige trusler som førte til at Sony trakk filmen.

Like etterpå ble løftene tilsynelatende innfridd, da Nord-Korea opplevde et massivt Internettbrudd som varte flere timer på mandag forrige uke. Det skal ikke per dags dato foreligge noen beviser på at USA faktisk stod bak bruddet. Som nyhetsbyrået Reuters melder har Nord-Korea imidlertid nå rettet pekefingeren mot USA, men nøyer seg ikke med det.

Kaller Obama en «apekatt»

Det er «National Defence Commission» (NDC), Nord-Koreas øverste styringorgan, som på lørdag klandret USA for å ha stått bak mørkleggingen av Nord-Koreas Internett. Det er imidlertid uvisst hvorvidt NDC mener de har faktiske beviser for dette.

Talspersonene for NDC rettet også kraftig skyts mot den amerikanske presidenten. Landet mener det er Barack Obama som er ansvarlig for Sonys beslutning om å gjøre «The Interview» tilgjengelig, etter først å ha trukket filmen. Som blant andre CNN meldte uttalte Obama under en pressekonferanse den 19. desember at Sony «begikk en feil» ved å trekke filmen.

Dette har forarget Nord-Korea så kraftig at NDC gikk til det skritt å komme med personlige og tilsynelatende rasistiske fornærmelser av den amerikanske presidenten.

– Obama er alltid skjødesløs i sine ord og handlinger, som en apekatt i en tropisk skog, lød en av uttalelsene til NDC. Regimet benyttet også lite flatterende formuleringer om det de mener er benektelse fra amerikansk side for at de stod bak Internettbruddet i landet.

Nord-Korea rammet av enda et Internettbrudd

– USA, med sin store fysiske størrelse og uten skam over å leke gjemsel som små barn med rennende neser, har nå begynt å ødelegge for Internett-aktiviteten til republikkens største medier, uttalte NDC. Organet benyttet også anledningen til nok en gang å benekte at landet var involvert i hackingen av Sony Pictures.

I helgen kom det for øvrig meldinger om at Nord-Korea har blitt utsatt for enda et Internettbrudd. Den thailandske avisen Bangkok Post rapporterte at Internett skal ha vært nede i minst to timer på lørdag, og etter det var nettet visstnok svært ustabilt. Det ser ikke ut til å ha kommet noen offisielle uttalelser om dette bruddet ennå.

Sony har også blitt angrepet av andre aktører nylig: Hackerne som angrep PlayStation Network og Xbox Live i julen har nå forklart hvorfor de gjorde det »

Les også
I Nord-Korea lytter de til kassetter og etterligner Apples MacOS
Les også
Sony må punge ut over 60 millioner kroner etter fjorårets hacking-skandale
Les også
Obama: – Europeiske IT-selskaper kan ikke konkurrere med amerikanske
Les også
NSA skal ha holdt øye med Nord-Korea lenge før den store Sony-hackingen
Les også
Nord-Korea slurvet
Les også
USA tror Nord-Korea fikk hjelp til å hacke Sony
Les også
«The Interview» er blitt en kjempehit blant piratene
Les også
USA vurderer å slå tilbake mot Nord-Korea etter hackerangrepet mot Sony
Les også
Sony-hackerne truer med terror mot dem som ser komedien «The Interview» på kino
Mer om
annonse