Tek.no

Nyhet

Apple iOS 8 åpner for manuelle kamerainnstillinger

Justering av ISO, lukkertid og hvitbalanse blir mulig.

Shutterstock
22 Juni 2014 06:00

Nettmagasinet AnandTech har gravd dypt i utviklerverktøyene til det kommende operativsystemet Apple iOS 8, som forventes lansert i løpet av høsten dette året. Et av fokusområdene vil være at det skal være bedre og enklere for utviklere, noe som igjen vil gjøre det bedre også for sluttbrukeren.

AnandTech har funnet ut av Apple (endelig) har gjort det mulig for utviklere å tilpasse kontrollene for kameraet. Det betyr at det med iOS 8 vil bli mulig for deg å gjøre manuelle innstillinger på blant annet lukkertid, ISO og hvitbalanse.

Vil gi mange bedre kamera-apper

Først og fremst er dette gledelig for deg som bruker, ettersom utviklerne vil kunne la deg justere disse kamerainnstillingene også i tredjepartsapplikasjoner. Det betyr enda bedre bilder når du knipser noe for å legge ut på Instagram eller Snapchat dersom utviklerne velger å benytte denne muligheten.

Tar man bilder med en Apple-telefon i dag, så må man ta til takke med automatiske kamerainnstillinger. Det kan blant annet gjøre at man ikke får optimale bilder der lyssettingen er utfordrende. Når Apple nå åpner for slike muligheter, blir smarttelefonen enda ett hakk nærmere et fullverdig kamera.

Men til tross for at alle disse eksponeringsmulighetene åpnes for utviklere, så vil de ikke være til stedet i standardapplikasjonen for iPhone-kameraet. Dermed må man vente på at noen kaster seg over utviklingsmuligheten, når iOS 8 først slippes.

Ikke alle er fornøyde med det man vet om iOS 8:
WhatsApp-sjefen var ikke helt fornøyd med "plagiering" »

(Kilde: CNET)

annonse

Les også