Til hovedinnhold

Dette er Sonys Chromecast-konkurrent

Slipper sin egen versjon av Googles lille dings.

Sony

Googles nye oppfinnelse Chromecast, som enkelt og praktisk lar deg strømme videoinnnhold direkte til TV-en, er allerede blitt en populær sak, og vakte også begeistring her i redaksjonen da vi fikk kloa i et testeksemplar.

Det var vel bare et spørsmål om tid før konkurrentene kom med sine egne varianter, og nå har Sony entret scenen med en dings som ligner mye på Chromecast, men som byr på litt mer maskinvare - og følgelig heftigere prislapp.

Bravia Smart Stick sett ovenfra.Foto: Sony

Fungerer kun med Sony-TV-er

Sonys produkt har fått navnet Bravia Smart Stick og er i likhet med Chromecast en pinne du stikker inn i TV-en, som lar deg strømme videoer fra for eksempel YouTube og Netflix til TV-skjermen.

En av forskjellene er imidlertid at Bravia Smart Stick bruker standarden MHL, som betyr at produktet i utgangspunktet kun fungerer med nyere TV-er som leveres med denne standarden.

Ifølge pressemeldingen er det nærmere bestemt Sonys egne Bravia-TV-er produsert fra og med i år enheten skal brukes med, noe som kan være greit å vite om du planlegger et kjøp.

Bravia Smart Stick og fjernkontrollen (t.h.).Foto: Sony

Får fancy fjernkontroll

Det innebærer samtidig at den gir deg tilgang til Sonys egne smart-TV-applikasjoner, og den kommer i tillegg med forhåndsinstallerte applikasjoner for YouTube, Netflix, Amazon Instant Video, Google Play og mer.

Ulikt Chromecast har Sonys pinne for øvrig 8 GB internminne, og en fiffig fjernkontroll følger også med. Denne har støtte for stemmekommandoer og byr på en klikkbar pekeplate på den ene siden og et tastatur på den andre.

Prismessig er det en ganske vesentlig forskjell på Googles og Sonys enhet. Den veiledende amerikanske prisen på Bravia Smart Stick er på 150 dollar, eller rundt 870 kroner. Chromecast koster til sammenligning rundt 250 kroner.

Det er ennå uvisst om eller når det nye produktet skal lanseres i Norge, men du kan alltids sette opp et varsel i Prisguide.

Google Chromecast er allerede testet her på HW: Den er årets enkleste kjøp »

(Kilde: Sony)

annonse