Til hovedinnhold

SkyLib bekreftet til AppWorks

– Vi har produkter i pipelinen som kan snu opp ned på rubrikk-markedet og e-handel generelt, sier foredragsholder Geir Engdahl.

Vegard Haugen, Mobilen.no

La oss si at du har en kantklipper som du kanskje bruker høyst to ganger i året, og alle andre i ditt boligfelt også har hver sin kantklipper. Er det egentlig nødvendig? Gründer Geir Engdahl i SkyLib synes ikke det, og forklarer at det både var praktiske årsaker og et sterkt miljøengasjement som fikk ham til å utvikle byttetjenesten SkyLib.

Gründer Geir Engdahl i SkyLib er bekreftet til årets AppWorks.Foto: SkyLib

– Den utløsende faktoren var en episode der jeg måtte bytte harddisk i min laptop, og trengte spesialskrutrekkere. Jeg gremmet meg over at jeg hadde kjøpt et helt sett med skrutrekkere hvor jeg bare har brukt én av dem en eneste gang. Jeg følte en "urge" til å fortelle verden at jeg hadde disse, og at jeg gjerne ville låne dem ut, sier Engdahl til Mobilen.no.

SkyLib-gründeren er blant årets foredragsholdere på AppWorks, sammen med blant andre Lavrans Løvlie fra Livework og dekan Beathe Due fra Høgskolen i Østfold.

Satser internasjonalt

SkyLib kan i noen tilfeller ligne litt på FINN.no og andre rubrikkbaserte tjenester, ettersom det handler om å gi bort eller selge ting. Imidlertid får du også muligheten til å dele ting med de som bor i nærheten, eller med vennegjengen, eller selv med idrettslaget eller korpset. Det sosiale aspektet er en av forskjellene, sammenlignet med blant andre FINN.no. SkyLib tar seg heller ikke betalt for å legge ut noe til salgs.

Foto: Vegard Haugen, Mobilen.no

Etter en relativt forsiktig lansering i sommer, og da kun tilgjengelig på Android-plattformen og web, har SKyLib bare et par tusen brukere foreløpig. Det bekymrer ikke Engdahl.

– Vår ambisjon er ikke nødvendigvis å bli store i Norge, men å gå internasjonalt. Vi har en vekststrategi som går på å vokse innenfor grupper og entusiastmiljøer, der vi kan nå kritisk masse i bestemte områder, og i bestemte produktkategorier, raskere enn ved organisk vekst, forklarer han.

– Vi har produkter i pipelinen som kan snu opp ned på rubrikk-markedet og e-handel generelt, sier Engdahl.

På AppWorks vil Engdahl blant annet snakke om deres erfaringer med Google-plattformene Android og App Engine, og samspillet mellom disse. Videre vil han ta for seg "native" versus HTML5 i apputvikling, og kommentere hvorfor SkyLib - i motsetning til mange andre - valgte å utvikle til Android fremfor iOS først.

Her kan du laste ned SkyLib til Android

OL-sølv i informatikk og jobb i Google

Engdahl har en imponerende CV, sett med utviklerøyne. Han har for eksempel en master i matematikk fra UiO og vunnet NM i programmering for studenter. Ikke minst har han også en sølvmedalje fra informatikk-OL, en årlig konkurranse med deltakere fra hele verden. Sølvet fra 2002 er fortsatt Norges høyeste plassering i denne konkurransen.

Engdahl har også jobbet for Google:

– Etter studiene begynte jeg hos Google i Canada, der jeg jobbet med et produkt som heter Conversion Optimizer. Det gjør annonsene Google viser i sine søkeresultater og på andre sider mer målrettede, sier han.

Ønsker smartere forbruk

Vi får inntrykk av at Engdahl er oppriktig opptatt av å gjøre noe for miljøet. Han var for øvrig også aktiv i valgkampen til Miljøpartiet De Grønne. Engdahl tror det kan være mulig å bruke teknologi, og da eksempelvis SkyLib-appen, til å ta noen skritt tilbake hva gjelder karbonfotavtrykk:

– Om få år tror jeg det vil virke helt naturlig at man har en elektronisk oversikt over det man eier og at systemer knyttet til disse gjør vårt forbruk av varer langt smartere enn i dag, avslutter Engdahl.

Vil du se SkyLib på app-konferansen AppWorks 6. november?

MELD DEG PÅ HER


I tillegg kommer Snappit (SnapOrder), Emotiv Insight, Schibsted Vekst, mikrofreelance-tjenesten Elance, Livework, og Beathe Due fra Høgskolen i Østfold, samt at flere foredragsholdere offentliggjøres snart.

Les også: Kickstarter-prosjektet Emotiv Insight kommer til AppWorks

annonse