Tek.no

Nyhet

40 prosent vil være bøyde mobiler

– Vi ble lei av de flate, sier produktansvarlig i LG.

LG
5 Des 2013 06:00

Både LG og Samsung har nylig lansert mobiltelefoner med bøyde skjermer. Det kommer vi til å få se mye mer av de neste årene, skal vi tro LG.

Innen 2018 vil telefoner med bøyde skjermer, som LG G Flex, utgjøre 40 prosent av smartmobilmarkedet, sier ansvarlig for produktplanlegging i LG, Dr Ramchan Woo, ifølge Slashgear.com.

– Vi ble lei det flate, sier Woo når han blir bedt om å begrunne hva som var motivasjonen bak å designe en telefon med bøyd skjerm. LG G Flex er bøyd slik at formen på telefonen bedre skal følge ansiktsformen.

Også Samsung har kommet med buede telefoner. Her Samsung Galaxy Round:.Foto: Samsung

Måtte ta i bruk ny batteriteknologi

Det er imidlertid ikke bare ny skjermteknologi som må til for å lage en bøyd telefon. Også andre komponenter på innsiden av telefonen må være tilpasset. I LG G Flex brukes for eksempel en litt annen – og bøyd – type batteri enn det som er vanlig.

– Uten dette batteriet kunne vi ikke laget en bøyd telefon, sier Woo.

Utviklingen av telefonen tok tre år, men nå som teknologien er på plass og man har gjort de nødvendige endringene i produksjonsprosessen vil det gå raskere å utvikle fremtidige modeller, opplyser Woo.

Bøyde telefoner vil utgjøre 12 prosent av smartmobilmarkedet i 2015, og så vokse til 40 prosent i 2018.

Bloomberg kunne nylig melde at også Apple har planer om mobiler med bøyde skjermer. En buet iPhone kan komme allerede neste år. (Amobil.no)

Les også: LGs buede mobil kommer til Norge

Les også
Samsung: Nytt vidundermateriale kan gi enda mer bøyelige dingser
Les også
LGs buede mobil kommer til Europa
Les også
LG lanserte krum telefon
annonse

Les også