Nyhet

Dette er verdens første bærbare PC med 4K-oppløsning

Toshiba bringer den nye standarden til laptop-ene.

4K-hysteriet er over oss for alvor, noe som under den pågående CES-messen illustreres blant annet av lanseringen av en ekstra billig 4K-TV fra Polaroid, nye 4K-giganter fra LG og opplysningen om at TV-produsenten Vizio nå dropper 3D-funksjonalitet til fordel for 4K-oppløsning.

Nå kaster japanske Toshiba også seg ut i dansen med et nytt, spenstig 4K-fremstøt, nemlig verdens første bærbare PC-er med 4K-oppløsning. Det melder blant andre nettstedet Slashgear og den offisielle Windows-bloggen.

Toshiba Satelite P50.Foto: Toshiba

Oppgradert Tecra og Satelite

Den nye PC-ene kommer i form av oppgraderte maskiner i Toshibas allerede eksisterende serier Tecra W50 og Satelite P50.

Begge PC-ene kommer med 15,6-tommers skjermer, som altså byr på en oppløsning på hele 3840 x 2160 piksler, noe som gir en pikseltetthet på solide 282 piksler per tomme. Utover de oppgraderte skjermene ser det imidlertid ut til at maskinene byr på de samme maskinvare-spesifikasjonene som de eldre modellene.

Det innebærer at arbeidsstasjonen Tecra W50 fremdeles vil komme med den potente grafikkløsningen NVIDIA Quadro K2100M med 2 GB videominne, Intel Core i7-prosessor og opptil 32 GB minne. Satelite P50 kan også leveres med i7-prosessorer, opptil 16 GB minne og GeForce GT 740M-grafikkort med 2 GB videominne.

De nye 4K-utstyrte laptop-ene til Toshiba skal lanseres en gang i midten av 2014, men datoen er ennå ikke kjent. Prisene er også foreløpig uvisse.

Lurer du på om 4K egentlig har noe for seg? Vi sjekket om man kan se forskjell på 4K og HD (Ekstra) »

(Kilde: Slashgear, Windows-bloggen)

Les også
Ny prosessor kan gi knallgrafikk på nettbrett
Les også
Samsungs nye TV-er støtter 4K-strømming
Les også
Dropper 3D til fordel for 4K
Les også
Netflix skal utelukkende lage film i 4K
Les også
Youtube satser stort på 4K-oppløsning
Les også
I år fikk vi endelig TV-teknologiene vi har ventet på
Les også
Hva er 4K?
annonse