Til hovedinnhold

– Det går dårlig for både HTC, LG og Huawei

Markedsandelene kan endre seg betydelig i 2014, ifølge industriobservatører.

Ifølge såkalte industriobservatører Digitimes har snakket med kan det hende vi får se en signifikant endring i markedsandeler på mobilfronten i 2014. Både HTC, LG og Huawei har nemlig gjort det svakt ifølge nettstedet.

HTC One-salget har ikke gått i taket.Foto: Espen Irwing Swang

HTC One har mottatt en rekke priser, men salget av telefonen har likevel vært beskjedent, ifølge Digitimes. HTC har levert et svært dårlig resultat i tredje kvartal i 2013.

– LG har snublet seg selv

LG har bare solgt litt over to millioner av telefonen Optimus G2. Selskapet hadde prosjektert å selge hele ti millioner enheter i 2013. Observatørene Digitimes har forholdt seg til mener at lanseringen av Google og LGs Nexus 5 kom for tett, og påvirket salget av LGs egen toppmodell.

Huawei har solgt tre millioner av toppmodellen Ascend P6, mens målet var ti millioner enheter. Svak markedsføring og det at selskapet ikke har et solid nok merkenavn får skylden.

Huawei har bare solgt to millioner eksemplarer av Ascend P6, noe som er milevis unna målet på ti millioner.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Digitimes omtaler bare observatørene som "kildene", uten at det kommer frem antall kilder informasjonen kommer fra. Det er derfor vanskelig å vurdere om kildene er nøytrale og troverdige.

(Kilde: Digitimes)

annonse